Første internasjonale stevne i svømming

Denne helga starter det nordiske mesterskapet i svømming i Aquarama. 540 deltagere fra Norge og Danmark kommer, deriblant den europeiske mesteren Mie Østergaard Nielsen.

Hans Jacob Stoebner er klar for helgens stevne. (Foto: Svein Kristian Larsen)

For første gang i Norge skal det arrangeres et stevne som har fått internasjonal godkjennelse av det internasjonale svømmeforbundet. I tillegg til Kristiansand har Drammen og Oslo også fått internasjonal godkjennelse. Dette betyr at svømmerne kan kvalifisere seg til mesterskap som OL og VM. Stevneleder Hans Jacob Stoebner forteller at stevnet skal være i slutten av januar hvert år, og at de kommer til å jobbe for at det skal bli større med deltagere fra resten av Europa.

Stor innsats

I ukesvis har stevneleder Stoebner og  frivillige i Kristiansand Svømmeklubb stått på for å få til dette arrangementet. Mellom 40.000 og 50.000 kroner må klubben  ut med for å leie hallen.

– Det har vært stor entusiasme for den jobben vi skal gjøre nå, og hele gjengen som får dette til å bli virkelighet har vært fantastisk, sier en veldig spent Stoebner.

Ifølge Stoebner ligger de godt an i forberedelsene, men han forteller at det brukes mest tid på å få i gang de store tingene som blant annet resultattavlen og tidtakingssystemet.

 

Et stevne uten evakuering?

Den siste tiden har brannalarmen vært et stort problem i Aquarama, og på mandag kunne Fædrelandsvennen melde at brannalarmen gikk for andre gang på tre dager. Stoebner tar det hele med ro.

– Brannalarmen har vært en utfordring, men vi kan ikke gjøre noe annet enn at vi må evakuere og komme fortest mulig i gang igjen. Vi skal gjøre det vi kan for at svømmerne skal holde seg varme, og at ingen pådrar seg noe sykdom.

 

Store planer for fremtiden

Målet for fremtiden er å huse store internasjonale stjerner. I tillegg til at Norges senior og junior landslag kommer, så får vi se den europeiske mester og europeisk rekordholder Mie Østergaard Nielsen.

– Hvis hun er fornøyd etter å ha vært her, så vil hun kanskje snakke med sine kollegaer og skape interesse rundt stevnet her i Kristiansand, sier Stoebner.

En engasjert Stoebner sier at Kristiansand har en bra svømmekultur, men at det er en stor fordel at det kommer internasjonale stjerner hit. Dermed kan de vise at det er mulig å svømme fortere. Stoebner tror imidlertid ikke at det hjelper å ha den danske svømmestjernen som deltager, og regner med at det bare er svømmeinteresserte som kommer.

– Jeg håper i fremtiden at interessen vil spre seg, og at det kommer flere enn bare de som har interesse for sporten, avslutter Stoebner.

Mens arrangementet pågår vil idrettsbassenget og stupetårnet være stengt.