Topp stemning blant deltakere og publikum

Mandag var det duket for det årlige hopprennet på Fagerholt skole. Det sure været satte ingen stopper på verken humøret eller innsatsviljen til elevene.

Abdul Malik(t.v), Ismail Alieu(midten) og Halvor Øygaarden Brekke(t.h) er ivrige tilskuere. Foto: Mathilde Stray

Abdul Malik, Ismail Alieu og Halvor Øygaarden Brekke (på bildet over) syns det er veldig gøy med hopprenn på skolen. De deltar ikke, men det har liten betydning.

– Hopprenn er veldig morsomt, selv om vi ikke deltar, forteller guttene ivrig.

 

Fornøyd vinner

Felix Kersten (t.v) og Philip F. Sandve (t.h) er storfornøyde med dagens hopprenn. Foto: Mathilde Stray

7-klassingen Felix Kersten, fjorårets vinner, gjorde det veldig bra også i årets hopprenn. Han vant både «best stil» og «lengste hopp». Sammen med kompisen Philip F. Sandve koste de seg på hopprenn, men de er bare med for gøy. For Felix ble det ekstra morsomst.

– Det er veldig gøy å vinne! Jeg håpte å vinne lengste hopp, men hadde ikke forventet beste stil, så det var veldig overraskende, forteller en glad vinner.

 

Og en så flink utøver må jo så klart ha en manager. Denne jobben har Halvor Øygaarden Brekke tatt på seg.

– Jeg syns det er veldig gøy at skolen arrangerer hopprenn, og jeg er jo manageren til Felix som er en av de beste. Så da blir det litt ekstra gøy, sier selvutnevnt manager Halvor.

 

 

Stor interesse 

På Fagerholt skole i Kristiansand har de en flott hoppbakke som brukes ivrig av elevene, og det var i dag gjort klart for nok et hopprenn på skolen. Selv om værgudene ikke var helt på deres side, med sur vind og mye snøfall, var elevene like ivrige.

 

– Vi syns det er veldig viktig å arrangere slike hopprenn, fordi interessen har blitt veldig stor etter vi fikk hoppbakken i 2011, forteller Arild Sæbø rektor ved Fagerholt skole. Han syns det er veldig gøy å se entusiasmen. De kjører en kvalifisering innad i klassene i forkant av rennet, hvor det velges ut fem elever fra 4-7 klasse. Det er variert med elever som har lyst til å delta.

– I en klasse var det hele 15 stykker som prøvde seg, mens i en annen var det bare 3. Men da er det jo bare å prøve seg neste år, sier rektoren. De pleier også å ha et hopprenn om sommeren, for under snøen i bakken er det kunstgress.

– Da er det faktisk ypperlig med litt regn, for da blir det glatt. Men hvis ikke, pleier vi å bruke såpe, forteller Sæbø entusiastisk.

 

Mor Beate Sørensen Kvamme hjelper en av sønnene sine, og er med for å heie. Foto: Mathilde Stray

Skitilbud utenom skoletid

Alle elevene ved skolen er publikum, og det myldrer med liv rundt hoppbakken. Det har også dukket opp en del foreldre som vil være med å heie.

– Jeg har to tvillinger som er med for første gang i år, så det blir kjempe gøy å se de prøve seg, forteller mor Beate Sørensen Kvamme. Skolen har 13 hoppski på skolen, som kan lånes både på og utenfor skoletid. Dette syns Kvamme er et supert tilbud.

– Vi pleier ofte å låne ski fra skolen i helgene, guttene mine syns det er veldig morsomt.

 

Premieutdeling

På slutten av konkurransen, er det tid for premieutdeling.

– Alle som har deltatt skal få diplom, roper rektor Arild Sæbø i mikrofonen. Men blant elevene på Fagerholt virker det ikke som at premiene er de viktigste, men arrangementet i seg selv. Både deltakerne og tilskuerne ser ut til å ha kost seg stort til tross for det sure været. Ifølge rektor kan det ikke bli bedre:

– Været setter ingen stopper her, dette er jo helt perfekt!

 

Rektor Arild Sæbø i full gang i rollen som kommentator. Foto: Mathilde Stray