Dette skjer i Kristiansand denne uka

Hvis du er lei av snøen og ikke finner noen grunn til å gå ut, kanskje dette hjelper.

Kjente ansikter: Toralv Maurstad er en av flere kjente som har forelest på filosofikaféen på Kick. Foto: Filosofikaféen

 

 • Onsdag 29.januar er det igjen klart for filosofikafé på Kick Kafe i Kristiansand. Dørene åpner 18.30, men foredragene begynner klokken 19.30. Onsdagens foreleser er Sondre Risholm Liverød, som skal snakke omdagliglivets følelser. Risholm Liverød er spesialist i voksenpsykologi. I etterkant av foredragene vil det være mulighet for samtale og spørsmål til foredragsholderne. Entré er 100 kroner, for student- og honnørbillett er det kr 50,-
 • På «Kilden» i januar og februar: «Edderkoppkvinnens Kyss«. To forfulgte menn i et totalitært og brutalt regime havner i samme fengselscelle; en mann som elsker menn og en marxist som gløder for revolusjonen.Kompromissløse menn i en ekstrem situasjon. Et stykke om dyp menneskelighet i en rå virkelighet.
 •  TrashPop har booket den fremadstormende artisten Ásgeir Trausti til å spille på Pir6 onsdag 29.januar. Islendingen har fått god tilbakemelding i Europa, og har spilt for fulle hus. Billetter kan kjøpes på TrashPop sine hjemmesider.
 • Start spiller årets første treningskamp mot Vindbjart i Sørlandshallen fredag 31.januar. Kampstart klokken 17.00.
 • Fredag 31.januar spiller CC Cowboys på Kick Scene. Hanna-Maria Grønneberg, datter av Magnus Grønneberg, vil også delta på konserten. Billetter fås kjøpt på billettservice.
 • Det er norgespremière på den nye storfilmen «The Wolf of Wall Street»  fredag 31.januar. Kristiansand kino viser filmen klokken 20.00.
 • DNB åpner i nye lokaler i Markens gate 19 og inviterer lørdag 1. februar til offisiell åpning klokken 12.00. Det vil bli gratis konsert på Torvet klokken 13.00, med blant annet Rune Andersen, Omer Bhatti, Sarah og Arash, og Knut Marius Djupvik.
 • Stein Torleif Bjella var nominert til to spellemannspriser for 2013 og hans nyeste album «Heim for å døy» nådde toppen av VG-lista. Lørdag 1.februar spiller han på Kick Scene. Billetter fås kjøpt på billettservice.
 • DNT Sør arrangerer «Kom deg ut-dagen» søndag 2.februar i sammenheng med den nasjonale turdagen. Oppmøte på grønn slette i Jegersberg for store og små. Arrangementet er ment for å få folk ut på tur og motivere til friluftsliv. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Ingen påmelding er nødvendig.
 • I år arrangeres «Spis for 100» i perioden 3. – 9. februar. Hvert år – i en hel uke – utvikler restauranter en signaturrett til kun kr 100.- Mer enn 15.000 gjester besøkte en restaurant for å nyte et måltid på byen med familie og venner i 2011. I 2012 var det over 20.000 gjester. I 2013 var det ny «Spis for 100» rekord igjen med over 40.000 gjester.
 • Lørdag 1.feb åpner Sørlandets første «Bryggselv» butikk i Kristiansand sentrum; Kristian IVs gate. Her får du kurs, alt av råvarer og utstyr til hjemmebrygging. Mannen bak er bryggeren på Christianssand Brygghus, Tellef Dannevig.
 • Håndballkamp, 29. januar, kl. 19.00: Vipers Kristiansand – Stabæk. Kampen kan sees på Aquarama.
 • Sassy Kraimspri skal feire release av den første av tre EPer som slippes i 2014. Cock Fight #1 kommer til Benny’s BBQ den 31. januar.