Kristiansands-gründer møtte finanseliten

Kristiansands-gründeren Hanna Aase betalte 100.000 kroner for å møte verdens politikk- og finanselite under det årlige Davos-møtet.

Hanna Aase var på Davos- møtet for tredje gang. (Foto: Privat)

Den profilerte kristiansanderen er ingen debutant på møtet som samler svært mange av de mest kjente investorene og politikerne i verden.

– Det er tredje gangen jeg har vært på møtet, sier hun.

– Hvorfor er det viktig for deg å være på Davos-møtet?

– Det var en investering gjort personlig på vegne av det vi vil få til med Wonderloop-appen, forteller Hanne Aase, som har store planer om å gjøre sin nye Wonderloop-app til en global suksess.

– Jeg er glad for at vi deltok. Det var en nyttig investering, sier hun.

– Hvem traff du i Davos?

– Jeg traff en helt rekke viktige politikere og næringslivsfolk fra Norge og andre land, sier hun, og nevner blant andre Erna Solberg, Siv Jensen og de som driver Google og Yahoo. Ifølge Dagens Næringsliv hadde hun også et treff med Stein Erik Hagen.

– Hvordan hadde du råd til å bruke 100.000 kroner på å få inngangsbillett til dette møtet?

– For meg var dette en investering. Ut over det er det ikke interessant å fortelle hvordan jeg finansierte denne investeringen, sier Hanna Aase.

De siste årene har Hanna Aase vært en høyprofilert aktør i offentligheten i Kristiansand. Hun har vært en av personene bak kvinnenettverket Female future. Forfatteren Kjell Halvor Landsverk har omtalt henne som IT-verdenens svar på Therese Johaug. Dagens Næringsliv skriver at et av hennes mål med å delta på Davos-møtet var å treffe Facebook-gründeren Mark Zuckerberg. Ifølge avisen oppnådde hun ikke det målet.