Snøkaoset en drøm for drosjenæringen

For mange har det store snøfallet vært en stor plage, men for drosjeselskapene betyr det penger i kassa.

 

Travle dager for taxisjåførene. (Foto: Joakim Fossan)

Snøen har skapt store overskrifter om ulykker, forsinkelser og stjålne snøfresere.  Men noen jubler over snøværet, og blant dem som tjener på det er drosjeselskapet Agder Taxi.

Travel vinter

AVBILDET: Jan Rune Ausland (Foto: Agder Taxi)

– Det er helt klart flere som tar taxi nå. Vi har økt med en ansatt og vi kjører flere drosjer i snitt nå enn før snøfallet. Flere kundehenvendelser og lengre drosjereiser har vært med på å øke fortjenesten, forteller  Jan Rune Ausland, daglig leder for Agder Taxi.

Ausland sier også at fortjenesten har økt med rundt 15-20 prosent i januar måned, sammenlignet med samme måned året før.

Daglig leder for Taxi Sør, Bjørn Arvid Christiansen, kan også glede seg over at snøen fortetter å lave ned over byen.

– Vi får ikke konkrete tall før litt ut i februar, men vi har hatt en økning i trafikken på rundt 10-15 prosent, sier Christiansen.

Måtte ta taxi

En av de som har tatt i bruk taxitilbudet er Knut Nilsen, som skulle fra Gimlekollen til flyplassen. Han forklarer imidlertid ikke drosjetur med snøværet:

– For meg er det det dårlige busstibudet som er grunnen, sier Nilsen, før han dunker snøflak fra skoene og går inn i drosjen fra Agder Taxi.

Knut Nilsen, studieadministrativ leder for NLA Bergen er en av mange kristiansandere som tar drosje i disse vintertider. (Foto: Joakim Fossan)

Ikke alene

Det er ikke bare drosjeselskapene som tjener penger når det snør. Intersport i Skippergata kan også skryte på seg større fortjeneste som følge av det dårlige været.

– Vi selger jevnt med ski og skiutstyr. Folk kommer også inn fordi de fryser og trenger noe varmt å ha på seg kjapt. Salget har økt med ca 30 prosent etter snøfallet, sier daglig leder for Intersport, Ole Petter Berglund.