Klare for «TrashPop»

Bandet «Brontupisto» skal opptre på Pir6 i februar, og slipper snart sin første EP. De går en spennende tid i møte.

Eirik Kråkenes (t.v) på gitar, Olav Tony Lunde (midt) på gitar og Kristin Dahl (t.h) som vokalist, alle er også med å korer i bandet. Her fra «intimkonsert» på Gimlekollen Mediehøgskole. Foto: Julie Sørensen Molvik

– Hovedfokuset vårt nå er på EP-en, men vi prøver også å booke så mange spillejobber som mulig til sommeren. Vi vil spille overalt, hele tiden, sier Eirik Kråkenes, som spiller gitar og korer i bandet. De to andre samtykker, og vokalist Kristin Dahl legger til at de gjerne vil spille på festivaler.

 

De gleder seg veldig til å spille i Kristiansand på Pir6 sitt arrangement «Trashpop» i februar, hvor også «Odd Loves To Dance» og «Jitney» skal opptre.

 

Bandet har 6 medlemmer som består av Kristin Dahl, Eirik Kråkenes, Olav Tony Lunde, Magnus Bakke, Bjørnar Bjørnstad og Daniel Hinderaker. Det er de tre førstnevnte som gledelig stiller til intervju torsdag.

 

Gjengen møttes for første gang på UiA, der de alle går på musikkonservatoriet. Med en åpenbar felles kjærlighet for musikk, ville de starte et band. Men med en litt annen sjanger enn det går i på konservatoriet, hvor det er mye funk. De ville rett og slett spille musikk de selv likte.

– Hva slags musikk vi spiller? Tja, det er hovedsakelig poplåter med innslag av country. Og folk. Og rock. Litt sånn alt i ett, ler alle tre.

 

– EP-en vil bestå av 4-5 låter, som skal spilles inn i studioet «Athletic Sound» i Halden. Han som driver studioet har jobbet med blant annet «Bigbang», så vi syns det er veldig gøy å få jobbe med han, forteller Kråkenes.

 

For at drømmen om en EP skulle bli mulig, har de vært avhengig av pengestøtte fra blant annet Cultiva.

– Vi har søkt om støtte fra mange forskjellige steder, forteller vokalist Dahl, som eneste jente i bandet.

– Det ville blitt altfor dyrt for oss uten økonomisk støtte, rett og slett umulig, så vi er veldig takknemlige for alt vi har mottatt, forteller Kråkenes.