Start godt i gang med sesongoppkjøringen

Fredag spiller Start sin første treningskamp for sesongen. – Vi gleder oss til å komme i gang, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til Sørnett.

 

Torsdagens Start-trening i Sørlandshallen. Foto: Øyvind Bjerkestrand

Start-trener Mons Ivar Mjelde gleder seg til årets første treningskamp. Fredag klokken 17.00 spiller Start mot Vindbjart i Sørlandshallen.

– Vi har trent godt i en måned, og det blir spennende å teste hvordan vi ligger an i kampsammenheng, forteller Mjelde.

Start hadde en rolig trening torsdag formiddag, hvor laget gjorde de siste forberedelsene før kampen mot Vindbjart. Treningen inneholdt særlig fokus på formasjonstrening og dødballtrening. Start-spiller Espen Børufsen ser frem til fredagens treningskamp.

– Vi har terpet både på den offensive og den defensive delen av spillet. Vi skal forsøke å få ut det vi har trent på i kampen i morgen. Laget ser ut til å være bedre forberedt nå enn på denne tiden i fjor, sier Børufsen.

Mons Ivar Mjelde gleder seg til sesongstart. Foto: Eirik Haugen

La Manga

Om rundt tre uker setter laget kursen for et lengre treningsopphold på spanske La Manga. Der skal laget spille treningskamper mot Brann, Sogndal og Aalesund. Mjelde er klar for oppholdet på La Manga.

– Det blir fint med et tøft kampprogram mot god motstand. Dette blir en god forberedelse før seriestarten i slutten av mars, sier Mjelde.

Også Start-keeper Håkon Opdal gleder seg til treningsleiren i Spania.

– Det er alltid godt å komme seg bort fra snøen i Norge for å spille på gressbane.

Liten spillerstall

Per nå teller Starts spillerstall kun 17 spillere. Mjelde er klar på at han ønsker seg en bredere stall.

–  Primært ønsker vi en sentral midtbanespiller som kan erstatte Markus Heikkinen og en offensiv spiller. Det kan også komme inn en til to unggutter for å øke antallet spillere, avslører Mjelde.

Håkon håper å spille seg inn i landslagsdiskusjonen. Foto: Eirik Haugen

Ikke avklart målsetting

Mjelde forteller at laget var fornøyd med niende-plassen forrige sesong, men at årets målsettinger enda ikke er avklart.

– Vi skal sette oss ned med spillerne mens vi er på La Manga og diskutere målsettingene for kommende sesong. Vi liker å involvere spillergruppen i sesongplanleggingen, forklarer Mjelde.

Keeper Opdal er blant dem som har personlige ambisjoner om å heve nivået sitt for den nye sesongen.

– Jeg håper å bli mer stabil i prestasjonene og heve toppnivået mitt. Jeg har også som et personlig mål om å spille meg inn i landslagsdiskusjonen igjen etter hvert, avslutter Opdal.