Islandsk indie og kortreist pop

Veksling mellom tydelige rytmer, rolig sang, akustisk gitar og piano gjorde konserten med islandske Àsgeir Trausti med band magisk.

Àsgeir Trausti under konserten på Pir6. Foto: Julie Sørensen Molvik

Islandske Àsgeir Trausti med band fylte onsdag lokalene til Pir6 med musikk som fenget publikum. Flesteparten av sangene var på islandsk, men musikken var så stemningsfull at det ikke gjorde noe dersom en ikke forsto tekstene.

Arrangementet var utsolgt i forkant av konserten, og dette merkes. Konserten ble litt forsinket, men det så ikke ut til å bry et forventningsfullt publikum som virkelig gledet seg.

Latteren og småpraten går raskt over til applaus og jubel idet Àsgeir og bandet trer på scenen. Så stilner det, alle venter i spenning. Musikken som fyller lokalet forteller at dette er sanger som faller i smak.

Til tross for at Ásgeir har lite kontakt med publikum, virker sjenert og ydmyk, skinner talentet opp et mørkt lokale. Dette er en artist man vil høre live flere ganger. Det er noe med stemningen han får fram blant publikum og gjennom musikken som fanger alles oppmerksomhet.

«Leyndarmál», konsertens nest siste låt, faller virkelig i smak. Vekslingen fra rolige melodier går over til denne fengende låten. Jubelen og stemningen fyller lokalet, og publikum danser smilende på første rad. Stemningen forsetter videre over til kveldens siste låt, «Torrent», en sang mange drar kjensel på fort. Singelen ble nylig «Ukens singel» på iTunes og er en hit i kveld også.

Vi vil ha mer, publikum holder applausen oppe i lokalet lenge etter talentene har forlatt scenen, men vi trenger ikke vente lenge for å høre mer fra den talentfulle islendingen. Nylig ble det utgitt et album på engelsk, «In the silence».

Ask; Andrea Niane Ettestøl, Simen Lyngroth og Karsten Tønnessen. Foto: Julie Sørensen Molvik

Oppvarmings-bandet Ask startet konserten med den veldig passende låten «Winter song» som gradvis og naturlig gled over til sangen «Hide yourself away». 20-åringene i bandet framfører fengende og muntre pop-låter, med talentfulle Andrea Naine Ettestøl på vokal.

Bandet har kjent hverandre lenge og kjemien er der, spesielt når vokalist Andrea Ettestøl og Simen Lyngroth, på vokal og kassegitar, synger sammen.

Både i låten «You and me» og den siste for kvelden, «Blinded», harmonerer vokalistenes stemmer flott sammen noe som skaper fantastisk stemning som brer seg i rommet.