Nyttig med utdanningsmesse

  - Samtaler ansikt til ansikt er bedre enn internett når man skal finne ut hva man skal studere, sier Johannes Flatang Skeie.

   

  Johannes Flatang Skeie er på vandring gjennom utdanningsmessen. Foto: Silje Halvorsen.

  – Man får et tydelig bilde av hva som finnes, sier 16 år gamle Johannes Flatang Skeie, fra Kristiansand. Han er an av mange som har tatt turen innom utdanningsmessen i Gimlehallen.

  Mellom 7000 og 8000 er ventet å være innom utdanningsmessen tautdanning.no i løpet av 3. og 4. februar, forteller prosjektleder Eivind Alstad.I tillegg er det mellom 70 og 80 utstillere på plass for å vise hva de har å tilby. Utstillerne er norske og utenlandske universitet og høgskoler, folkehøgskoler, private og offentlige institusjoner, organisasjoner, fagskoler, opplæringskontor, videregående skoler og bedrifter.

  Det hjelper å være på utdanningsmesse

  – Jeg synes utdanningsmessen er veldig bra. Det er bra å kunne snakke med noen ansikt til ansikt, ikke bare lese all informasjonen på nettet, sier Skeie.

  Alise Halvorsen, 15 år, fra Arendal, synes også at utanningsmessen er nyttig.

  -De hjalp veldig å være her. Det er greit å få vite om at de finnes mange forskjellige ting, sier hun.

  Eivind Alstad mener utdanningsmessen er vitktig for å få oversikt over hvilke tilbud som finnes.     Foto: Silje Halvorsen

  Det er ikke bare Halvorsen og Skeie som synes dette. En undersøkelser gjort av Norfakta, i etterkant av fjorårets utdanningsmessen i Trondheim, viser at 8 av 10 spurte, tror at besøket på utdanningsmessen har påvirket deres valg av utdanning eller studiested.

  -Dette er ønskelig og veldig bra, sier Alstad.

  Mange muligheter 

  For noen finnes det mer en hva man er klar over.- Det var så mye jeg ikke visste om fra før, sier Synne Torgersen 16 år fra Kristiansand. Jeg vet hva jeg vil studere, men for de som er usikre er nok dette en god mulighet til å få svar, legger hun til.

  Ina Gulliksen 22 år fra Stavanger og Martine Farstad 22 år fra Oslo er enige om at det er bra å snakke med folk på stand.

  – Jeg blir sikrere av å snakke med folk. Det er veldig greit å snakke med noen som har tatt det samme studiet, de vet hva de snakker om, sier Gulliksen.

  Ungdommer på stand 

  Thomas Hopeland er en av mange som står på stand for å rekrutere studenter. Han er selv student og synes det er positivt med en slik messe. –  Jeg studerer for å blir barnehagelærer og vil vise at det er flere sider av det å jobbe i barnehage. Det er både en omsorgsfull- og en faglig del, sier han.

  Alstad mener det er bra at ungdom står på stand, slik at ungdom kan snakke med ungdom.

  – Det er positivt å snakke med noen på sin egen alder som allerede studerer, sier han.

  Mye å velge i

  – Det er så mye å velge i mellom, det gjør det vanskelig for ungdom å orientere seg, sier Alstad. Han peker på at målet med utdanningsmessen er å samle alle tilbudene på ett sted, slik at man lettere kan skaffe seg oversikt. 

  Mange tok turen innom utdanningsmessen i Gimlehallen. Foto: Silje Halvorsen

  – Det er viktig å vise bredden i tilbudet, sier han.

  Alstad mener også at det er bra å snakke med folk ansikt til ansikt.

  – Man finne mye informasjon på nettet, men det er lettere å stille spørsmål og få svar når man snakker med noen ansikt til ansikt. Da er det også lettere å stille de spørsmålene man måtte ha, avslutter han

  .