Enter the ad code for 468x60 ad spot

Uka for å spise ute

Av Joakim Fossan Send e-post til forfatteren og Nina Therese Larsen Send e-post til forfatteren - Publisert: 4. februar, 2014

- Dette er kjempeflott! Man kan jo gå ut og spise for hundre kroner, sier Ruth Rosenvold, som har tatt i bruk "Spis for 100" tilbudet.

I Kristiansands lange gater er det duket for enda en uke med god mat for litt mindre penger. 46 restauranter er med i år, og Sørnett har vært tidlig ute og snakket med flere sultne mennesker.

Ruth Rosenvold (t.v.) og søsteren Kari Holmen nyter stillheten hos Jonas B. Gundersen, før de får maten servert. (Foto: Nina Larsen)

Liker kampanjen

Søstrene Ruth Rosenvold og Kari Holmen hadde nettopp funnet seg plass i resturanten Jonas B. Gundersen da vi kom i prat med dem.

- Hva syntes dere om spis for 100?

- Kjempeflott! Man kan jo gå ut og spise for hundre kroner. Og så er vi en vennegjeng som skal møtes for å spise. Fra syklubben, forteller søstrene.

Deretter kommer maten. Begge hadde valgt bruschetta med kylling.

- Det ser godt ut, sier Kari, og Ruth nikker.

- Hvorfor valgte dere å spise på Jonas B. Gundersen?

- Det er en koselig plass, vi var først på Glipp, og hadde lyst til å prøve. Det gav mersmak. Det er så rolig, så vi kan prate her, forteller søstrene.

- Det var godt, utbryter de etter den etterlengtede første biten.

I godt lag

Noen meter unna sitter en gruppe på fire. De koser seg med mat og prat.
Terje Eftestøl har vært innom Slakter Sørensen tidligere, og roser maten der, mens de andre var godt fornøyd med maten på Jonas B. Gundersen.

GODT SELSKAP: Ingunn Engen (t.v.), Trygve Eftestøl (t.v.), Frank og Karoline Moe (t.h) nyter en middag sammen på Jonas B. Gundersen (Foto: Nina Therese Larsen)

Eftestøl forteller hva han mener om kampanjen.

- Jeg syntes det er bra for byen vår, vi får litt fart her nede.  Og så trekker det ut folk som ikke alltid er ute og spiser.

- Hvorfor valgte dere å spise her?

- Vi bare satt her, sier Ingunn Engen.

- Vel, Eftestøl pleier å ha ettermiddagskaffen sin her, forteller Frank Moe.

På Bonjour!

Tonny Ødegaard har benyttet seg av “Spis for 100″ ved tidligere annledninger og valgte Bonjour denne gangen.

- Hva syns du om tilbudet?

- Det er et veldig fint tilbud, sier Tonny Ødegaard til Sørnett.

- Hvordan synes du maten var?

- Den var veldig god. Jeg er veldig godt fornøyd, sier hun.

Valgte heller dyrere mat

Sørnett traff Vidar Lund på Le’s Kitchen, som heller valgte å legge litt mer penger i en dyrere rett.

- Det de hadde på spis for 100 menyen ville jeg ikke ha, sier han.

Stort trykk, mye folk

Henning Ross Vestavik er innehaver av Jonas B. Gundersen i Kristiansand og prosjektleder for “spis for 100″-kampanjen.

- Hva forventer du av denne uka?

GLEDER SEG: Henning Ross Vestavik er prosjektansvarlig for “Spis for 100″ kampanjen, og forventer at det blir enda større en tidligere år. (Foto: Nina Therese Larsen)

- Jeg forventer stort trykk og mange folk på stamstedene, og at folk får nye favoritter. Det vil skape liv og røre når det ellers er ganske stille. Vi har et bredt utvalg og noe for enhver smak. Alt fra Norges beste indiske til noe av det beste innen sushi, forteller en entusiastisk Vestavik.

Hektiske dager

- Hvordan er det å jobbe i “Spis for 100″-uka?

- Det er mer hektisk enn andre dager. Det er flere folk ute, sier Marius Varbo, ansatt på Herlig Land.

- Hva forventer du denne uka?

- Jeg forventer mye folk og god stemning, avslutter han.

 

 

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand