Fengslet av uniformert stand

Politihøgskolen ønsker at flere ungdommer skal få lyst på politiyrket.

John-Enok Rønneberg opplyser ungdom om veien til Politihøgskolen. Foto: Malene Sørensen Lundberg.

Blant universiteter og høgskoler som konkurrerer om oppmerksomheten på Utdanningsmessen i Gimlehallen, stiller Polithøgskolen med en uniformert og velutrustet stand.

John-Enok Rønneberg er en av betjentene på standen. Han forteller at det er hans første gang ute på stand i utdanningsmessen, men Politihøgskolen har vært ute flere ganger tidligere.

– Vi står og informerer folk om Politihøgskolen. Vi har litt film og noen brosjyrer de kan få med seg. Det er bare til å stille spørsmål, så svarer vi så godt vi kan.

 

Gode spørsmål

Rønneberg er fornøyd med starten på messa, hvor de har tiltrukket seg en del nysgjerrige ungdom.

– Det har vært en del her allerede, så det ligger jo godt an. Det er mange gode spørsmål de har. Alt fra hva de har på rullebladet til opptakskravene. Generelt om hvordan man søker på praksisplass, og hvordan det fungerer.

 

Økning i søkertall

Tall som Sørnett har innhentet fra Samordnet opptak, viser at Politihøgskolen er blant de mest populære studiene i utdannings-Norge.

– I fjor var det rett over 4000 søkere, og det var i hele Norge, forteller Rønneberg som håper på slike mang søkere i år.

 

Vil bli politi

Kathrine Bjørnholm fra Lillesand  (18) er blant ungdommene som besøkte Politihøgskolens stand. Hun oppfatter politiyrket som spennende og interessant, og satser på at det er den veien hun kommer til å gå.

Kathrine Bjørnholm (18) er veldig interessert i politiyrket, som hun selv planlegger veien til. Foto: Malene Sørensen Lundberg.

– Dette er noe jeg har veldig lyst til, sier hun.

 

– Nå vet jeg hva jeg skal

Attenåringen har blitt informert om at søkerne må være 20 år for å kunne komme inn ved Politihøgskolen.

– Så jeg må vente i et år, tilføyer hun.

Selv er hun tilfreds med opplysningene hun har fått fra de uniformskledde betjentene.

– Jeg synes det er en veldig fin stand. Det er herlige folk som klarer å fortelle en del om hvordan det er å være politi. Jeg visste ikke hva jeg skulle være før jeg kom hit. Nå vet jeg hva jeg skal gjøre, sier en fornøyd 18-åring.