Vil synliggjøre barna

Tidligere SV-politiker Melissa Jocelyn Lesamana, ønsker i større grad å synliggjøre barnas rettigheter gjennom Redd Barna.

Det var engasjementet for å synliggjøre barna og deres rettigheter som inspirerte Melissa Jocelyn Lesamana til å søke på stillingen som regionleder i Redd Barna, som dekker områdene Rogaland til Telemark.

Melissa Jocelyn Lesamana innstiller seg på den nye stillingen som regionleder i Redd Barna. Foto: Malene Sørensen Lundberg.

– Redd Barna er jo en anerkjent organisasjon, så jeg ser for meg at det er en del spennende ting som allerede er gjort og som man kan bygge videre ut på. Jeg har lyst til å gjøre barna mer synlige, og at folk skal lære mer om barnekonvensjonen, forklarer den kommende regionlederen forventningsfullt.

For tiden arbeider hun som ph.d koordinator ved Fakultet for humaniora og pedagogikk, men er godt i gang med å avslutte de ulike oppgavene hun har hatt.

Vil ha større tilbud

Lesamana vil sette seg inn i det arbeidet som er gjort fra tidligere, før hun eventuelt endrer på ting. Likevel har hun noen tanker om hva som bør bli sett nærmere på. Blant annet å utvide tilbudet til asylbarn.

– Vi må se hva vi kan få til. Vi må i hvert fall anmode kommunene til å gå til verks og gjøre det.

Vil heller bo i Kenya

Ved to tidligere anledninger har Lesamana bodd i Samburu-distriktet, nord i Kenya. Første gang var i 2004 under et treårsopphold under studiene, før hun igjen i 2008 flyttet til Kenya for to år.

– Barna hadde det kjempeflott i Kenya og sier fremdeles de heller vil bo der enn i Norge. Det synes jeg er et sunnhetstegn. Det er mange utfordringer der som ikke kan sammenliknes med utfordringer her, som tørke, matmangel, mangel på rent vann og ellers materialistiske ting.

Et annet liv

Hun forteller at erfaringen var veldig viktig og god, samtidig som det var et helt annet liv enn i Norge.

– Vi bodde i et landlig område uten vann, strøm og vei. Det er umulig å sammenlikne livet i Samburu med livet i Norge.  Jeg har lært meg å kjenne etter på hva som er viktig i livet. Alt deles, samme hvor lite man har. Man stiller opp for hverandre i en helt annen grad enn i Norge. Det som kanskje har preget meg mest er totaliteten i hvordan man lever så fundamentalt forskjellig. Man tar ikke livet for gitt, og tar en dag av gangen.

Stiller sterkere med erfaring

Lesamana har tro på at årene i Kenya skal ha verdi for jobben i Redd Barna.

– Min organisasjonserfaring tror jeg er et veldig sterkt kort for å fremme Redd barna som organisasjon og deres arbeid. Skal man kjempe for saker, stiller man sterkere om man har erfaring. Når man er engasjert i en sak, vil man at andre skal få samme forståelsen av hvor viktig det er, og dette er likt både i politikken og med hensyn til Redd barna.

– Kan ikke stå på stedet hvil

I mai skal hun tiltre regionleder-stillingen, og forventningene er på plass.

– Jeg har en forkjærlighet for kreativitet. Plutselig kan jeg sette i gang aksjoner eller prosjekter som jeg blir engasjert av, så det skal vi ikke se bort ifra. Vi kan ikke stå på stedet hvil.