Tror på Sørlys

Skal ikke gå i samme felle som Kultopia. Sørlys er her for å bli.

Sørnett tok en prat med medlemmene i Sørlysstyret Erling Tobias Skalleberg (19) og Madelen Abrahamsen (21). Foto: Sondre Torkelsen

 

I 2012 ble det slutt på studentuka i Kristiansand. Kultopia som det het den gangen, ble lagt ned på grunn av dårlig interesse.  Nå har studenter ved Universitet i Agder gått sammen for å få starte opp igjen  studenttradisjonen. Det hele starter fredag 14.mars og varer en uke fram i tid.

Med konserter, stand-up, konkurranser, foredrag og diverse temafester har styret i Sørlys prøvd å lage et godt og variert program for studentene. Det å starte opp en studentuke krever mye planlegging, men medlemmene i styret Erling Tobias Skalleberg (19) og Madelen Abrahamsen (21) er godt i gang.

– Dette blir første gangen vi arrangerer. Vi føler vi har fått til et bra program. De fleste arrangementer er klare og kontraktene er underskrevet, sier Madelen Abrahamsen.

 

Vanskelige økonomiske utsikter

På det økonomiske plan har det ikke vært lett, men styrelederen har ikke gitt opp av den grunn. – Erling har vel ringt til hele Kristiansand og begge Agderfylkene omtrent for å få økonomisk hjelp. Men Kristiansand har et veldig mettet kulturmarked, sier Abrahamsen.

Erling Tobias Skalleberg forteller at det har vært en vanskelig situasjon. – Vi er veldig avhengig av SIA (Studentsamskipnaden i Agder).

– Og at folk møter opp på arrangementene, oppfordrer Abrahamsen.

I utgangspunktet er styremedlemmene fornøyde hvis regnskapet går i null, og går de i pluss er det bare positivt og inspirerende med tanke på fortsettelsen.

Litt av hva som skjer under Sørlys?

  • Fredag 14.3: Kick-off fest
  •  Lørdag 15.3: Stand-up med Jonas Bergland
  • Onsdag 19.3: Konsert med Skambankt
  • Fredag 21.3: Avslutningsfest med Datarock og Samsaya

 

– Gjorde ikke ting riktig

Kultopia, som den forrige studentuken het, ble lagt ned i 2012. Den ble arrangert i fem år. Men hva må Sørlys gjøre annerledes for ikke å komme i samme situasjon? – Jeg tror ikke ting ble gjort riktig. Jeg tror vi har gjort det bedre. Vi har bedre ideer og i tillegg har vi fått med oss foreningene, sier Skalleberg.

For dette er noe begge har lyst å jobbe videre med og de har fått positive tilbakemeldinger fra SIA om at en fortsettelse kan være aktuelt.

– Det er et behov for en studentuke her, sier Abrahamsen.

 

Alle skal vite at det er studentuke

Det skjer mye på kulturfronten i Kristiansand. Men ofte er resultatet lite interesse og dårlig oppmøte. Dette har Sørlysstyret fått med seg.

– Folk i byen vil ikke dra på konserter. Vi skal gjøre det vi kan for å promotere rundt på skoler og i byen. Vi skal lage gode tilbud til studentene og skal markedsføre dette så godt vi kan. Alle skal vite at Sørlys er i gang, sier de.

 

Studentuken Sørlys starter opp fredag 14.mars og varer fram til fredag 21.mars.