«Spring Awakening» klar for Kilden

Tirsdag kveld braker det løs med premiere.

Her står elevene iført kostymer fra 1800-tallet. De er meget klare til å fremføre rockemusikalen og gleder seg veldig. ( Foto : Janne Hammarsø)

 

Helt siden høsten 2013 har elevene ved Kristiansand kulturskole øvd på stykket. Endelig skal de hardtjobbende ungdommene få vise frem det de liker best; teater. Premieren finner sted på Kilden teater og konserthus tirsdag denne uken. Skolen spiller stykket fem kvelder, noe du kan finne ut av her.

– Teater er livet mitt, jeg kunne ikke vært meg selv uten, sier Jonas Robstad, elev ved kulturskolen. Han har holdt på med teater siden han var liten og gleder seg til hver mulighet for skuespill.

Gammel historie

Musikalen er basert på et stykke av Frank Wedekinds fra 1891.

– Det er en gammel historie fra 1800-tallet i Tyskland, hvor en del ungdom stiller spørsmål til samfunnet, forteller produksjonsansvarlig Diana Spehar Borøy, som har jobbet hos kulturskolen i 12 år.

Til informasjon

  • 18.00
  • Sted: Kilden
  • Sal: Multisalen
  • Pris: 100,-
  • Anbefalt aldersgrense: 13 år

Musikalen handler om unge mennesker på vei mot voksenlivet. Vi får følge noen av de større hovedpersonene og deres kamp for å bli voksne uten å miste barnet i seg. Stykket tar opp flere vanskelige tema som selvmord, voldtekt og graviditet. Skuespillerne forteller at stykket kan oppleves som dristig, brutalt og annerledes. Innholdet byr på mye for både hodet og hjertet

Øver i grupper

Stemningen er spent og samtidig lett når elevene øver på stykket. De 16 skuespillerene går sammen i grupper, øver, og hjelper hverandre. stemningen er god.

Musikken er på plass med rocka toner. ( Foto fra video : Janne Hammarsø)

I det ene rommet øver de på dans og sang. Rommet fylles av behagelige stemmer som synger meningsfylte tekster.

 

Det å synge, danse og spille teater samtidig er noe som gjør det spesielt gøy , sier Caroline Heen Aamold, elev ved kulturskolen.

I hovedrommet terper de inn siste del av manuset, mens instruktørene følger nøye med.  Ungdommene synes det er gøy og alle engasjerer seg. Både teknikk, musikk og selve skuespillet blir utført av unge på 15-21 år.

 Vi fikk være med under en av øvelsene, se video her: