Illsint dåpsbarn sjarmerte kirkegjengere

Ingen av kirkegjengerne glemmer søndagens barnedåp i Larvik kirke.

Foto: Private bilder. Dåpsbarnet Silja var ikke i sitt beste humør under dåpsdagen

Blant dåpsbarna var den halvannet år gamle datteren til Hanna og Håvard Wiig Andersen. Problemet var at den lille jenta ikke var veldig samarbeidsvillig.

– Hun skulle egentlig tatt formiddagsluren klokken 11, men siden dåpen var klokken 12, måtte dette utsettes, forteller Hanna.

Ikke dåpsklar

Mens Silja ventet på å få komme opp til presten, forsøkte foreldrene å roe henne ned med kjeks, men til ingen nytte. Da det endelig ble Siljas tur, slo hun etter presten og kastet kjeksen i døpefonten, før hun i sinne så utover forsamling og  hylskrek så tårene spratt.

Foreldrene kunne ikke annet enn å le av oppstyret og da presten skulle spørre om barnets navn, var latteren så høyt oppe i halsen, at ingen av dem greide å besvare spørsmålet. Dette endte med at eldstebror på fem år tok ansvaret og fortalte presten at hans illsinte søsters navn var Silja.

 

Foto: private bilder. Selv om dåpsdagen ikke var høydepunktet for hovedpersonen, kan foreldrene likevel smile stolt

Med godt mot

Til tross for utfordringene, ser familien tilbake på søndagens hendelse med et smil. Dåpsbarnets tante, Eva Dønnestad fra Kristiansand, kan ikke si seg annet enn sjarmert av den temperamentsfulle niesen sin.

– Jeg tror Vårherre smilte godt og tok i mot alle oss lattermilde raringer med åpne armer, ler hun.