Premierenerver på Kilden

Sørnett fikk være med den siste nervepirrende timen før kulturskolens premiere på musikalen Spring Awakening.

De siste justeringene før premieren. Foto: Penny Kembba

17.00: Vi ankommer Kilden, det er flere som går i gangene, gjentar replikker for seg selv, om og om igjen som om de nesten er redde for at de er i ferd med å glemme. Lengre inn er øyenbryn i ferd med å tegnes på, fletter flettes og mikrofoner festes før de samles i øvingssalen.

17.15: En av jentene løper rundt i et mildt hysteri og titter under stoler, imellom radene, og bak sceneteppet i jakten på den bortkomne rekvisitten, det er en blomst som mangler.

Diana Spehar Borøy hjelper skuespillerne Foto: Penny Kembba

17.30: Ensemblet har øvd i hele høst, de som kanskje har hatt mest å øve på er hovedrolleinnehaverne, Jonas Robstad(18) og Helene Wibrand(20). De forteller om nerver, lidenskapen til teater og at de ser frem til å vise rockemusikalen som er basert på det kontroversielle stykket Frühlings Erwachen av Frank Wedekind. Selv om stykket handler om ungdom på 1800-tallet er de enig om at det er de samme utfordringene man møter på i 2014. Med abortdebatten fortsatt gående, er stykket nesten like samfunnsrelevant i dag som på 1800-tallet.

Instruktør Spehar Botøy sier at dette er en av grunnene til at hun valgte dette stykket,  hun ville lage noe som betyr noe. Selv om skuespillerne har nervene i høygir nå rett før teppet går opp, er instruktøren ved godt mot. – Jeg har vært veldig rolig egentlig, for dette, det vet jeg at de kan, slår Botøy fast.

Gode råd fra instruktøren. Foto:Penny Kembba

17.40: Oppvarming, gjennomgang av siste scenen for å komme i stemningen og  en siste peptalk. før de må løpe bak scenen.

17.55: Sistemann løper over scenen, lyset slukkes, publikum slippes inn, vi hører skuespillerne forsiktig stille seg på plass i mørket.

18.00:Øyeblikket er endelig kommet: Musikken flommer ut i salen og det hele er i gang.

 

 

 

Stolt familie gratulerer med forestillingen. Foto: Penny Kembba

20.15: Vi møter igjen skuespillerne etter forestillingen når de er omringet av stolte foreldre og venner. Alle nerver er glemt og de smiler fra øret til øret. Når de blir spurt om hvordan de skal feire, svarer de nesten i kor: – Slappe av, før vi skal på øving igjen her i morgen kl 15.30.

Hovedrolleinnehavere
Hovedrolleinnehavere Jonas Robstad og Helene Wibrand (20) Foto:Penny Wayne Claire Kembba