To brødre savnet utenfor Lindesnes

Store letemannskaper deltar i søket etter reketråleren Carina som ikke har gitt lyd fra seg siden onsdag formiddag. To brødre i 60-årene er savnet.

Politistasjonsjef Bjart Gabrielsen, forteller at søket etter de to fiskerne pågår for fullt. Ifølge politisjefen var siste livstegn fra de to yrkesfiskerne klokken 08.00, onsdag morgen.

– Vi har fortsatt et håp fram til mørkets frambrudd, men håpet svinner time for time, sier Gabrielsen.

Bekymringsfullt

– Det har gått en del tid nå. Det er bekymringsfullt at vi ikke har funnet båten eller fiskerne ennå, svarer redningsleder Anders Bull ved Hovedredningssentralen for Sør Norge til Lister24 på spørsmål om det er sannsynlig at den savnede tråleren «Carina» kan ha gått ned.

Flåten har driftet i land ved et område som heter Tranevåg. det er også funnet fiskekasser ute på Ullerøya som kan stamme fra havaristen skriver Lindesnes avis.

Høy sjø

Det blåser kraftig og er høy sjø i området, og det er ikke aktulet å gå inn med dykkere ettersom det fortsatt er vanskelig å beregne hvor flåten har kommet fra.

– Været er såpass greit nå at vi kan søke med helikopter og større fartøy, sa Bull klokka 08.30.

Fiskerbrødre

– De to brødrene i 60-årene er fra det man kan kalle en fiskerfamilie. De er ekstremt erfarne, sier politistasjonsjef Bjart Gabrielsen, skriver NRK Sørlandet.

Brødrene på 63 og 66 har vært yrkesfiskere, men er nå pensjonerte. Likevel er de aktive med sin reketråler Carina. Andre kilder opplyser at de er svært erfarne sjølfolk og at det er uforsåelig at de er savnet.

– Folk leter nå på øyer i området hvor vi tror de savna eventuelt kunne tatt seg inn på dersom båten har havarert sier Bjart Gabrielsen.

Søker Med helikopter

Et Sea King-Helikopter er torsdag morgen på vei fra Rygge for å delta i søket, skriver Lindesnes avis.

– Vi har søkt på sjøen i natt uten resultat. I åtte-halv ni tiden sender vi derfor ut helikopter fra Rygge, forteller Ben Wikøren ved hovedredningssentralen.

Båten dro ut fra Båly onsdag morgen og returnerte ikke som planlagt på ettermiddagen.

Sammen med mannskaper fra Vest-Agder Røde Kors Hjelpekorps, bistår flere fartøyeri i leteaksjonen. blant annet en utenlands fregatt, ett kystvaktskip, to redningsskøyter og handelsskip som befinner seg i området

Hovedredningssentralen opplyste til Lindesnes i går kveld at i tillegg til Sea King redningshelikopteret, bistår flere fartøyeri leteaksjonen. Blant annet en utenlandsk fregatt, kystvaktskip, to redningsskøyter og handelsfartøy i området.

– Det er også blitt sjekket på steder hvor båten kan ha søkt nødhavn, og man antar at mobildekningen kan være dårlig. Foreløpig uten resultat, sier vitnet til Lindesnes.