– Og årets motepris går til..

Sørlending vant stor motepris i går kveld. Kronprinsessen satt beundrende på fremste rad.

Fra »SS11»-kolleksjonen til Vallenes i 2011. Foto: Hjemmeside

Ifølge juryen lager sørlendingen Veronica B. Vallenes (34) «feminine og minimalistiske klær til den sofistikerte, skandinaviske kvinnen».

Ettertraktet motepris

Vallenes plagg var i går kveld nok til å vinne henne årets gjeve motepris, »Nåløyet».  Nåløyet er en pris som årlig har blitt delt ut til en norsk klesdesigner av magasinet Henne. Under motevisningen, sitter en kravstor jury og ser etter disse kriteriene: en helhetlig og gjennomarbeidet idé, god design, søm og modellering, materialvalg, originalitet, og mulighetene kolleksjonen har på det norske, nordiske og/eller internasjonale markedet. På prisutdelingen i går ble det delt ut tre priser: en for beste klesdesign, en for beste tilbehør-design, og for første gang i år ble det også delt ut en grønn pris. Det var prisen for best klesdesign sørlendingen stakk av med, det melder NRK Sørlandet.

Foto: Skjermbilde fra Web-tv, Jeanett Pettersen

Nominert flere ganger

I 2005 gikk Veronica ut fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun flyttet umiddelbart til designbyen København, og har bodd der siden. Hun tror det er grunnen til at hun har nådd så langt på kort tid, det opplyser Dagbladet. Den talentfulle designeren ble fort lagt merke til, og var blant annet den første norske designeren til å ha sin egen kolleksjon på København Fashion Week i 2011. I tillegg har hun blitt nominert til »Nåløyet» tidligere år, både i 2010 og i 2011.

Her er designeren (i midten) under Oslo Fashion Week i 2011. Foto: Skjermbilde fra Web-tv, Jeanett Pettersen

Kronprinsessen på første rad 

Det er kjent at kronprinsesse Mette Marit har et øye for god design, og hun er ofte å se på motevisninger. Onsdag kveld var hun plassert på fremste rad og fulgte ivrig med mens kolleksjonene spradet ned catwalken.

Mette Marit har de siste årene vist stor lidenskap for mote og design. Foto: Kongehuset.no

 

 

Nåløyet

  • Arrangert av motebladet HENNE
  • Norges mest kjente motepris
  • 11. gang prisen blir utdelt
  • Deler ut tre priser: best klesdesign, best tilbehør-design, og grønn pris.