Fornøyd med studentmiljøet

  Mange studenter er fornøyd med studentmiljøet i Kristiansand og rundt Universitetet i Agder.

  Lotte Reierson og Ingrid Maren Roe trives foreløpig ved UiA. Foto: Øyvind Bjerkestrand

  Universitetet i Agder opplever høye søkertall og mange studenter som er fornøyd med utdanningen. Mange snakker varmt om studentmiljøet i Kristiansand. Deriblant studentene Lotte Reierson og Ingrid Maren Roe. Begge er førsteårstudenter på linjen økonomi og administrasjon. De kan fortelle at miljøet på skolen er veldig godt. Ingrid Maren Roe er fra Bærum men valgte universitetet i Kristiansand etter å ha fått et godt forhåndsinntrykk av skolen.

  – Jeg var på besøk her i mai og jeg likte miljøet. Det var en fin skole og fine uteområder med mange leseplasser, sier Roe.

  Hun har tidligere studert ved Universitetet i Oslo, men ville nå prøve noe nytt.

  – Det stod mellom Trondheim og Kristiansand og jeg valgte Kristiansand fordi jeg hadde fått et bra inntrykk av skolen på besøket mitt og jeg hadde hørt mye positivt ellers.

  For Lotte Reierson fra Kristiansand var det derimot litt mer tilfeldig at hun havnet her.

  – Det stod mellom flere studiesteder, men til slutt bestemte jeg meg for Kristiansand. Jeg er så langt fornøyd med valget mitt, forteller hun.

   Ikke mye å klage på

  Begge jentene har lite å klage på når det gjelder miljøet rundt skolen og medstudentene. Faktorer som beliggenhet er begge fornøyd med. Begge bor innen 10 minutter fra skolen med buss og er godt fornøyd med det. Andre faktorer som trekker opp inntrykket er en god kantine og et godt opplegg utenfor studietiden. Begge sier at de kunne vært mer involvert i studentmiljøet, men de er fornøyd med opplegget som fins.

  Trives bedre her

  Ingrid Maren Roe kan videre fortelle at hun trives bedre ved UiA enn som student i Oslo. Hun trekker fram informasjonsflyt som en viktig faktor.

  – I Oslo var det lite tilgjengelig informasjon om saker som foregikk og det var vanskelig å holde seg oppdatert. Ved UiA er det veldig lett å få tak i informasjon om studentmiljøet, forteller hun.

  En annen viktig faktor som favoriserer Kristiansand er selve universitetsområdet.

  – Alt er samlet på ett sted, mens i Oslo var alt spredd på forskjellige steder. Det var tungvint, uttaler Roe til slutt.

   

  Studenter er fornøyde med miljøet og omgivelsene ved UiA.