Semesterprosjekt: Vil gjøre Start til en toppklubb

Start-trener Mons Ivar Mjelde vil etablere Start i toppen av norsk fotball. Mjelde ønsker at klubben skal kjempe om en plass blant de åtte beste hvert år.

 

Start-trener: Mons Ivar Mjelde vil gjøre Start til en toppklubb. Foto: Eirik Haugen.

– Vi må bli mer stabile, unngå skader og karantener. Klubben ønsker å etablere seg på øvre halvdel i Tippeligaen, som en topp åtte klubb, forteller Mjelde.

Mjelde håper Start kan bli bedre på enkelte situasjoner. Han mener Start blant annet har vært for svake på situasjoner rundt motstandernes mål.

Jeg vil at vi  bygger videre på det offensive spillet og faste situasjoner rundt moststanderens mål. På disse områdene må vi forbedre oss.

Godt forberedt

Nøkkelspiller: Jesper Mathisen blir en viktig spiller for Start. Foto: Eirik Haugen.

Start-spiller Jesper Mathisen forteller at laget er klare for en ny sesong i Tippeligaen. Nå ønsker han at Start skal få en god sesongstart.

– Vi er godt trent og forberedt på en ny sesong. Vi har som regel vært svake fra sesongstarten, og gode utover i sesongen. Selv håper jeg å holde meg skadefri, slik at jeg kan spille alle 30 kampene og hjelpe klubben til en fin tabellplassering.

Litt defensivt

Start-supporter: Viggo Enger mener klubben burde siktet enda høyere. Foto: Eirik Haugen.

Start-supporter Viggo Enger mener klubbens målsettinger er litt defensive. Han tror Start kunne siktet enda litt høyere.

–  Jeg tror ikke klubben setter en høyere målsetting, fordi de frykter at det kan gå dårligere. Selv syntes jeg denne målsettingen er litt vel defensiv. Jeg håper vi kan klare en topp fem plassering allerede denne sesongen.

Nøkkelspillere

Alle fotballklubber er avhengige av nøkkelspillere for å lykkes, og Start er intet unntak. Mjelde sier klubben har mange spillere som kan fungere som nøkkelspillere. Mjelde mener disse spillerne er nødt til å stå frem.

– Håkon Oppdal, Jesper Mathisen, Solomon Owello og Bismark Acosta er alle viktige spillere for klubben.

Trenger målscorere

Forrige sesong  ble Matthias Vilhjalmsson lagets toppscorer med sine ti scoringer. Mjelde håper flere spillere kan bidra med scoringer denne sesongen.

– Jeg håper at blant annet Espen Hoff, sammen med Vilhjalmsson kan bidra med en del scoringer flere denne sesongen, avslutter Mjelde.