Semesterprosjekt: Ønsker seg til Start i fremtiden

Tidligere Start-spiller og nåværende Odd-spiller Christer Kleiven (25) innrømmer at han savner tiden i Start og at han en gang i fremtiden ønsker seg tilbake til klubben.

Vil tilbake: Odd-spiller Christer Kleiven ønsker å spille for Start igjen. Foto: Eirik Haugen.

Kleiven forteller at det var flere grunner til at han forlot Start i 2012. En av grunnene var at klubben rykket ned til 1 divisjon.

– Klubben rykket ned og det hadde en negativ innvirkning på økonomien. I tillegg hadde jeg vært i klubben i syv år og hadde derfor behov for et miljøskifte. Start er klubben min, og jeg ønsket å bli. Samtidig ønsket jeg også å prøve noe nytt.

Savner klubben

Kleiven sier også at han savner tiden i Start, som var klubben hvor han hadde sitt store gjennombrudd på fotballbanen.

–  Start er klubben jeg slo igjennom i. Jeg fikk spille med folk jeg vokste opp sammen med og folk jeg så opp til. Enda har jeg mange venner som spiller i klubben, men også blant klubbens øvrige ansatte.

Ønsker seg til Start

Kleiven avslører at han kan tenke seg å returnere til Start en gang i fremtiden.

– Som sagt så er Start klubben min, og Kristiansand er byen jeg kommer fra. Jeg har veldig lyst til å spille for Start igjen.

Vil ha Kleiven tilbake

Ønsker Kleiven tilbake: Start-spiller Jesper Mathisen håper Kleiven returnerer til Start. Foto: Eirik Haugen.

Start-spiller Jesper Mathisen ønsker Christer Kleiven velkommen tilbake til Start.

– Det er klart jeg ønsker Christer tilbake til klubben. Han er tidligere Start-spiller og er fra Kristiansand. Dette er noe jeg ikke kan si for mye om.

Kan få en tung sesong

Selv om Kleiven nå spiller i Odd følger han fremdeles med på det som foregår i Start. Han tror sørlandsklubben kan få en tung sesong.

– De har en god startoppstilling og kan kanskje gjøre det bra. Problemet er at de har en liten stall, og dersom de sliter med skader på sentrale spillere tror jeg det kan bli tøft for dem. De har dog mange gode spillere, og jeg tror Espen Hoff  kan gå en god sesong i møte.

Christer Kleiven:

  • Født: 9/4/1988.
  • Fødested: Kristiansand.
  • Høyde: 185 cm.
  • Vekt: 79 kilo.
  • Posisjon: Midtbane.
  • Tidligere klubber: Stabæk og Start.

Vil kjempe for plassen 

Selv om Kleiven ikke lenger er førstevalg i startoppstillingen ønsker han å kjempe for en plass på laget. Nå vil han ha en skadefri sesong med så mye spilletid som mulig.

– Jeg trives veldig godt i Odd og Skien. Dette er første gang jeg ikke er  førstevalg, og jeg vil ikke stikke med halen mellom beina. Det er bare å stå på, og gjøre det beste ut av situasjonen, avslutter Kleiven.