Imponerende rytmisk og klassisk

Bandet Ask og gitaristen Martin Bruland Haus vant Sørlandske Sommernetters konkurranse på torsdag.

Vinnerne av rytmisk: Ask. Foto: Silje Halvorsen

 

– Det er en stor ære å vinne, sier Andrea Ettestøl etter at bandet Ask vant Sørlandske Sommernetters konkurranse i rytmisk.

Torsdag kveld arrangerte Sørlandske Sommernetter sin årlige Festkonsert ved UIA. Tre kandidater fra rytmisk og tre kandidater fra klassisk konkurrerte om hver sin pris på 10.000 kroner fra Hennig Olsen og Nordea. Konkurransen ble avgjort av en fagjury og en avstemning fra publikum.

 

Dynamisk reise

I rytmisk deltok bandene Uro, Ask og Brontupisto. Juryen kunne fortelle at det var vanskelig å velge mellom gruppene, da det var små nyanser som skilte. Alle hadde også egenkomponerte låter, noe som var imponerende.  Juryen kom til slutt frem til at Ask var den verdige vinneren, da de tok dem med på en dynamisk reise, som var både nær og spennende.

– Det er alltid hyggelig at folk setter pris på musikken vår, sier Karsten Tønnesen når han får den store sjekken i hendene.

 

En ære å vinne

  • Sørlandske Sommernetter ble etablert under navnet Nordiske Sommernetter i 1999.
  • De består av en forening som laugsvirksomhetene er medlemmer i.
  • Visjonen deres er å skape arrangementer som gir gode opplevelser i livet  for medlemmene og publikum basert på Kultur i Næring.

– Det er alltid hyggelig med gode tilbakemeldinger. Det er flinke folk som sitter i juryen. Jeg setter veldig stor pris på dette, forteller Karsten Tønnesen.

De andre er enige, og forteller at premien skal gå til musikken.

– Dette betyr veldig mye, spesielt når det er så utrolig mange flinke. Det er en stor ære å vinne. Pengene skal brukes til innspilling av låter, sier

Andrea Ettestøl.

 

Øver kontinuerlig

Hvor mye arbeid ligger bak dette?

– Det har blitt mer spilling med årene, men øvingen til denne konkurransen har inngått som en del våre vanlige spillinger, forteller Andrea Ettestøl.

Trioen fra Froland startet opp i 2007, og har derfor mye erfaring sammen.

– Vi har spilt sammen siden ungdomsskolen, så vi har øvd kontinuerlig, sier Simen Lyngroth.

 

Hva er planen videre?

– Vi vil på turne på nyåret. I tillegg jobber vi mot en plateinnspilling, sier Simen Lyngroth.

 

Imponerende gitarferdigheter

Vinneren av klassisk: Martin Bruland Haus. Foto: Silje Halvorsen

I klassisk konkurrerte Martin Bruland Haus på gitar, Tamara og Tigran på klaver, og Thale Jørstad med sang. Vinneren ble Bruland Haus, da juryen mente at fremføring tok dem med på en reise av følelser og dynamikk, samt at han var svært teknisk god.

 
– Det var utrolig kult og spille for alle sammen her. Jeg er veldig glad for alle tilbakemeldingene, sier Bruland Haus da han mottar prisen.

 

Viktigst å være fornøyd selv

– Når jeg opptrer, tenker jeg ikke på premien. Det viktigste er at jeg er fornøyd med egen prestasjon, og at jeg får formidlet det jeg hadde lyst til. Likevel betyr det mye å vinne, det er et bevis på at folk synes det jeg gjør er bra, sier Bruland Haus.

Hva har du gjort for å komme hit?

– I går øvde jeg i syv timer, men i dag har jeg bare sovet mye. Jeg har spilt gitar siden jeg var ni år. Men jeg bruker ikke hele fritiden på å øve, jeg må ha et liv ved siden av også, forteller Bruland Haus.