Oppfordrer folk til å ta bussen

Redd for trafiikkaos i byen på 17. mai? Ta bussen!

Bussene er klar for å frakte 17. mai stemt folk til og fra byen.  Foto: Sigrid Nese 

 

Det er ventet ekstra mange til byen under årets 17. mai feiring i forbindelse med 200 års jubileet. Siden Norge i år feirer  200-årsjubileum for grunnloven, går de aller fleste skolene i Kristiansand i barnetog i sentrum. Det betyr at 10 000 skolebarn skal gå i felles 17. mai tog i Kvadraturen. Det vil bli en stor folkefest, men flere frykter at det vil blir trafikkkaos. Agder Kollektivtrafikk (AKT) har i den forbindelse satt opp flere bussruter.

– Vi har skreddersydd en egen ruteplan for 17. mai, basert på erfaringer fra tidligere år. Vi har også beredskap i bakhånd i tilfelle bussene blir veldig fulle, sier administrerende direktør Siv Elisabeth Wiken i AKT

Mye trafikk vil skape forsinkelser for bussene.

– Vi oppfordrer alltid folk til å reise kollektivt, 17. mai er heller intet unntak. Mange biler på veiene vil føre til forsinkelser for bussene, sier Wiken. Det har gått bra før. Vi håper det skal gå rimelig greit i  år også, legger hun til.

 

Parkering

Kristiansand Parkeringsselskap frykter ikke parkeringskaos i byen. De har tatt sine forholdsregler.

–  Vi har annonsert og anbefalt ulike parkeringsløsninger, blandt annet i årets 17. mai program. Det er mulig å parkere gratis i de store parkeringshusene i byen, sier avdelingleder for Kristiansand Parkeringsselskap, Ole Jacob Rynning- Tønnesen.

– Hva bør folk gjøre for å komme seg trygt og raskt ut og inn av byen?

– Flest mulig bør tenke på å benytte seg av kollektivtrafikk. De som allikevel benytter seg av bil, bør være ute i god tid, sier Rynningen- Tønnesen.

 

Stengte gater

Noen gater vil være stengt fordi toget vil passere,det vil derfor være forbudt å parkere de gatene det gjelder.

– Vi kommer til å stenge av noen gater, der er det ikke mulighet til å parkere. Får vi ikke tak i eierne av bilene som står i disse gatene, vil de bli tauet bort, opplyser Rynningen- Tønnesen.