Jubel og sang fra borgertoget

Over 60 innslag i årets borgertoget skapte god stemning i Kvadraturen

Taler for folket: Ordfører Arvid Grundekjøn taler for Kristiansand før borgertoget starter. Foto: Pia Charlotte Fredriksen.

På selveste 17.mai var en stor mengde av Kristiansands befolkning samlet på vestre torg før borgertoget. Ordfører Arvid Grundkjøn startet med tale, etterfulgt av fylkesmann Ann-Kristin Olsen. Deretter startet borgertoget som gikk fra Vestre torv til Tresse. Og stemningen før toget var god!

 

Ivrige paddlere: Kristiansand kajakklubbb brukte fire-mannskajakk for å imponere borgerne. Foto: Julie Sørensen Molvik.

Susanne Stargårdsvold, medlem av Kristiansand Kajakklubb, gjør seg klar til toget med resten av klubben. De har stilt opp med en 4h, en kajakk med 4 hull, som de skal bruke i borgertoget.

– Vi var så uheldige å ødelegge en 4h, så da lagde vi fire hull rett i gjennom, så fire yngre medlemmer fikk plass, forteller Stargårdsvold.

– Noe av stasen med borgertog er at vi kan gjøre litt ut av oss, avslutter hun.

 

Pippi: Gjengen fra Kristiansand barne- og ungdomsteater brukte Pippi som tema for borgertoget. Foto: Julie Sørensen Molvik.

Kristiansand barne- og ungdomsteater feirer 50 år, og skal til høsten sette opp en Pippi-forestilling. Dette var grunnlaget for deres tema i borgertoget.

– Vi har blant annet russkort for å promotere litt, og kanskje det dukker opp en liten sang, hvem vet!, sier Ina Marie Brekke.

 

Sørnetts reportere møter på en gjeng i veldig staselige klær, og lurer veldig på disse gjør i toget.

– Vi er Kristiansand Antillerikompani, og har eksistert siden 1993. Planene er egentlig ikke så store, vi skal gå i toget med kostymene våre og kose oss. Før hadde vi fler medlemmer, og da var det vogner og kanoner, forteller medlem Jan Erby Hagen.