Enter the ad code for 468x60 ad spot

Mener Start kan takke seg selv for varierende tilskuertall

Av Eirik Haugen Send e-post til forfatteren - Publisert: 27. mai, 2014

Publikumsinteressen rundt Start er varierende. Supporterklubben Tigerberget mener klubben har seg selv å takke.

 

Varierende tilskuertall: Start har hatt varierende tilskuertall på sine hjemmekamper så langt denne sesongen. Her fra 16.mai, som var godt besøkt. Foto: Eirik Haugen.

Tilskuerne på Start-kampene kan med egne øyne se at brorparten av setene på Sparebanken Sør Arena står tomme. På supporterfeltet er dog stemningen bedre enn på flere år, ifølge supporterklubben Tigerberget.

Vil ha stemning

Pressetalsmann i Tigerberget, Kenneth Mayer, mener det ikke er interessant hvor mange aktive medlemmer det finnes i supporterklubben.

- Vi har ca 200 medlemmer i Tigerberget, men det er ikke viktig hvor mange som er aktive. Det som er viktig er å få folk på stadion. Det er antall folk på stadion som bidrar til å skape stemning under kampene. Vi er fornøyde med medlemstallet vårt, men som sagt er det ikke det som teller for oss. Det viktigste for oss er å få folk på bortekamper og på tribunen under hjemmekampene.

En av de tidligere supporterlederne i Kristiansand, Børre Fredriksen, er blant de mange som ikke lenger følger Start på nært hold.

– Jeg har mistet en del av interessen. Det er ti år siden jeg var aktiv supporter. I dag er jeg ikke oppdatert, sier Børre Fredriksen, som i sin tid var leder for supporterklubben da den het Menigheden.

Rakettforskere

Administrerende direktør i Start, Even Bransdal, sier de så langt i sesongen ligger foran budsjettet  tilskuermessig. Men publikumstallet er veldig varierende.

- Vi har budsjettert med rundt 6 500 tilskuere i snitt på våre hjemmekamper denne sesongen. Inntil sist kamp mot Odd lå vi foran skjemaet, før vi kom litt under i den kampen med ca 5 200 tilskuere. Vi har blant annet kuttet i prisene på billetter for å få flere på kamp. Neste kamp er hjemme mot Rosenborg, og det er en kamp vi er trygge på at folk ønsker å se. Vi har hatt noen dårlige sportslige resultater i det siste, og en trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at det har en innvirkning på tilskuertallet.

Bransdal skryter også av supporterklubben Tigerberget.

- Tigerberget har mobilisert veldig. De har veldig flinke på bortekamper når det kommer til å lage liv.

Se rapportasjen her:
YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Får som fortjent 

Mayer mener Start kan takke seg selv for situasjonen klubben nå befinner seg i. Han etterlyser blant annet flere lokale spillere med forankring fra Sørlandet.

Antall tilskuere på Starts hjemmekamper denne sesongen:

  • Haugesund 6/4  - 2014: 5 324.
  • Viking 27/4 - 2014: 7 570.
  • Brann 4/5 - 2014: 6504.
  • Vålerenga 16/5 - 2014: 8555.
  • Odd 25/5 - 2014: 5210.

- Jeg syntes de får som fortjent. Blant annet spiller de med alt for få lokale sørlandske spillere.

Tror ikke på nedrykk 

Mayer har troen på at Start klarer å holde seg oppe i Tippeligaen, til tross for en begredelig første tredjedel av sesongen.

- Jeg har troen på at klubben klarer å beholde plassen, men for å få til det er vi avhengig av diverse forandringer. Vi har spilt med de samme spillerne i syv-åtte kamper nå, så nå syntes jeg det er på tide å prøve noen av ungguttene.

 

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand