En overrasket prisvinner

En bauta i det kristelige korarbeibeidet ble vinner av Øygospel-prisen 2014.

Birger Nilsen mottar årets Øygospel-pris. Foto: Marcus Bertrand Marcussen

– Dette kom veldig overraskende. Hvorfor meg, sier Birger Nilsen som fikk prisen under åpningen av Øygospel tordag kveld,

 

Overrasket

– Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle vinne en sånn pris, sier Nilsen, som holdt på å rigge seg til med kontrabassen da han ble ropt fram til scenen.

Med gråtkvalt stemme kom han til mikrofonen og takket ydmykt og stolt over prisen.

– Dette har jeg aldri tenkt på. Denne prisen har tidligere vært rettet mot ungdom, og jeg har omtrent holdt på siden krigen, spøkte han.

Birger Nilsen vant både blomster og diplom. Foto: Marcus Bertrand Marcussen

Ved siden av  å spille kontrabass har Nilsen tidligere vært leder for koret Flekkerøyguttene. Han har vært med siden 70-tallet og synes det er veldig gøy at noen legger merke til arbeidet han har lagt ned.

– Det er jo først og fremst for gøy, men når jeg mottar en sånn pris, så er det jo tydelig at folk setter pris på det og legger merke til meg, og det er jo hyggelig. Jeg er veldig ydmyk og takknemlig. Jeg har opplevd mye og fått veldig mye tilbake. Denne prisen henger høyt og jeg vil takke alle som har bidratt til at jeg fikk motta den, avslutter han.

Etter prisen avsluttet Flekkerøyguttene med deres store slager og kjenningsmelodi «Ut å fiske». Nilsen var forsanger og spilte lystig på sin kontrabass og fylte hele hallen med lyd.

Hallsang

Priusutdelingen var en del av det arrangementet som kalles Hallsang. Blant artistene som deltok var Chris McClarney, Musculum musicis og 4God. Hundrevis av entusiastiske Flekkerøy-folk var til stede under åpningen av festivalen.

 

 

Lady PII forteller om opptøyer i Nigeria. Foto: Marcus Bertrand Marcussen