Nettsikkerhetseminar i Lillesand

Informasjonssikkerhet og nettbruk står på agendaen når Post- og teletilsynet sammen med Nasjonal sikkerhetsmyndighet i dag holder seminar i Lillesand.

Nettsikkerhet i bedrifter var et viktig tema under dagens seminar i Lillesand

 

«Stopp. Tenk. Klikk. Det farligste på nettet er deg selv». Dette er slagordet til nasjonal sikkerhetsmåned som arrangeres i hele landet nå i oktober.  I denne forbindelse skal det holdes regionale sikkerhetsseminarer flere steder i landet, og i dag er klart for seminar i Lillesand.

–  Mye mer blir nå lagret elektronisk og vi har gjort oss veldig avhengige av IKT. Dette gjør at vi også øker vår egen sårbarhet. Erkjennelse av denne sårbarheten er det veldig mange som sliter med, sier direktør i Post- og teletilsynet Torstein Olsen.

Han forteller at formålet med konferansene er å øke bevisstheten rundt informasjonssikkerhet, nettbruk og hvordan man kan beskytte seg selv på nettet. Seminarene er beregnet på bedrifter, virksomheter og organisasjoner, samt enkeltmennesker med interesse for informasjonssikkerhet.

– Vi ønsker også å øke bevisstheten om hvor enkelt det er blitt for uvedkommende å angripe og få tak på det som er lagret elektronisk.

Post- og teletilsynet har gjort en avgrenset undersøkelse blant større bedrifter i Agder-fylkene, og sammenlignet med hvordan situasjonen var for tre år siden. Olsen sier at når det kommer til vanlige pc-er er sikkerheten bedret betraktelig, men at mange bedrifter sliter med å ta inn over seg den store utviklingen som har skjedd i forbindelse med nettbrett og mobiltelefoni.

Han mener dette er noe av det bedriftene bør legge mest fokus på framover. Samtidig som det er viktig å øke bevisstheten av hvordan verdier bedriften besitter.

–          Får man bedre forståelse av bedriftens verdier får man automatisk opp tiltak for å beskyttes seg bedre, sier Olsen.