Høststormen i Kristiansand har medvirket til trafikkulykker

UP-sjef Øystein Krogstad mener bilistene må bli flinkere til å ta hensyn til været.

Illustrasjon. Bilulykke fra Varoddbrua 2010. Foto: Øystein Dypedal /sørnett arkiv

I følge Agder-politiets twitterkonto har det vært 13 trafikkulykker de to siste dagene. UP-leder i Agder-fylkene og Rogaland, Øystein Krogstad, mener at været kan være en medvirkende årsak.

– Folk kjører for fort når det er så mye vann i veien og det regner så mye. Det er klart du ikke kan kjøre i 80 kilometer i timen hvis sikten er dårlig. Da må du kjøre saktere.

 

Ta forholdsregler

Krogstad mener at sjåførene må bli flinkere til å ta hensyn til vær-forandringer, og at alt for få senker farten når det er vann i veibanen.

– Det er alt for mange som ikke gjør det. De står i fare for å bli stoppet og anmeldt fordi de ikke avpasser farta etter forholdene. Det nytter ikke å si til politiet at de kjører i 80 kilometer i timen fordi det er 80-sone her. Er det uoversiktlig på grunn av regn, så må du kjøre etter forholdene.

 

Merket forskjell

Terje Myhre, daglig leder i bilbergingsselskapet Bjarne Johansen AS, har også merket forskjell på trafikken da høststormen slo til.

– Det ble litt ekstra vannplaninger og kollisjoner da det kraftige regnværet kom på tirsdag.

 

Øystein Krogstad anbefaler å skifte dekk, og ikke kjøre på dårlige sommerdekk nå rett før vinteren kommer.

– De kan likegodt kjøpe nye sommerdekk nå. De er like gode til våren også. Så er det gjort og du slipper å stå i lange køer til våren når alle andre skal skifte dekk.