Enter the ad code for 468x60 ad spot

Aksjer på 49% til Kino Sør AS selges

Av Jenny Aimala Send e-post til forfatteren - Publisert: 14. oktober, 2014

Aksjer til Kino Sør AS selges etter flertall i kommunestyret

 

Kino Sør er i dag en liten kinokjede og eier kinoene både i Kristiansand, Arendal, Grimstad og Farsund. De har tilsammen 16 kinosaler, og i Kristiansand er dette et populært kulturtilbud.

Foto : Sørnett

Foto sørnett

I desember 2012 vedtok bystyret at det skulle settes i gang med mulighet for salg/nedsalg av kommunale aksjeselskaper, og i september 2013 ble Kristiansand Kino Holdning As vurdert med tanke for dette. Her hadde de tenkt frem salg av 49% av aksjene i Kino Sør As.

Bystyret hadde noen forventninger av aksjesalget slik som videreføring av Barnefilmfestivalen, beholde kinofaglig miljø og ledelse.

I april i år ble mulig salg av Kino Sør As lagt frem i kinobransjens fagblad KinoMagasinet. Flere selskaper viste interesse, men bare to leverte inn endelige bud.

Noen av forslagene var at salgssummen disponeres i nedbetaling av gjeld, utbetaling av ekstraordinært utbytte etter overtakelsestidspunkt, vilkår av fremforhandlet aksjesalgsavtale og at ny eierskapsmelding del 3 for Kristiansand Kino Holding AS fremmes for Kristiansand Kino Holding AS i løpet av 1. halvår 2015.

Varaordfører Jørgen Kristiansen, Krf, er positiv til salget og saken ble tatt opp i kommuneutvalget i dag hvor det ble bestemt at aksjene skal selges til Nordisk Film. Det var ikke dermed sagt at det var full enighet

- Denne saken kommer hvert år og har vært der i uminnelige tider. Mitt syn er at kino er et kulturtilbud og at det ikke skal være en melkeku for kommunen. Men jeg er i mindretall i min gruppe, sa Sødal i kommunalutvalget til Fædrelandsvennen.

 

 

Bildet tatt fra Kinomagasinet

 

 

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand