De frivillige Idrettsklubbene som bidro til Odderøya Live føler de har jobbet forgjeves

Odderøya Live AS har ikke mulighet til å betale ut pengekravene til de 48 bedriftene som de skylder penger. Det ble klart på skiftesamling i Kristiansand tingrett onsdag morgen.

Ikke overrasket

Kristiansand Gladiators stilte opp med frivillige på konsertene og har krav på 41 200 kr. De pengene kan de se langt etter.

– Vi er ikke overrasket og vi har for lenge siden gitt opp å få penger fra Odderøya Live. Når vi så at de gikk konkurs visste vi at vi var langt bak i køen, sier en skuffet Jørgen Johansen som er nestleder i Gladiators.

Dette er ikke første gang Gladiators går på en festivalsmell, akkurat det samme skjedde når de hadde hjulpet til på Quart festivalen. – Vi er ferdig med konserter og festivaler om ikke de gir oss pengene først og det skjer ikke, konstaterer Jørgen Johansen. – Vi har hatt et godt forhold med Odderøya Live og fått inn mye penger på dugnad før, men vi er veldig glad for at vi jobbet mindre i år så vi ikke tapte mer penger, avslutter Johansen.

Svært lite penger i konkursboet

I konkursboet til Odderøya Live AS er det 75 000 kr, de pengene fikk de ved å selge det resterende konsertutstyret de hadde. Men de pengene går til de som var midlertidig ansatt og hadde lønn til gode. Det vil si at alle som bidra til konsertene på Odderøya Live ikke vil få en krone igjen for arbeidet de hadde lagt ned i festivalen.

Ifølge Bostyrer Bjørn Hübert Senum vil aksjeselskapet Odderøya Live AS opphøre å eksistere når konkursen er avsluttet, og om noen vil starte en ny festival må det eventuelt bli med ett annet navn.

Begjærte seg selv konkurs

– Den direkte årsaken var at styret i selskapet innleverte en oppbudsbegjæring. Men dette hadde igjen sammenheng med at TONO hadde framsatt en konkursbegjæring mot Odderøya Live AS. Styret kom altså TONO i forkjøpet ved at de selv begjærte selskapet konkurs, sier Bostyrer Bjørn Hübert Senum. Noe av grunnen til dette er at siden 2010 har Odderøya Live gått i underskudd hvert år.

– De hadde opparbeidet seg et stort underskudd, slik at det hadde vært behov for ganske mye penger hvis de skulle klart å holde liv i selskapet. Trond Aage Nyhus, som var styreleder i Odderøya Live AS, har opplyst at de arbeidet med å få inn ny kapital i selskapet, men at tiden ble for knapp.

– Jeg vet ikke om det i det hele tatt hadde latt seg gjøre å få noen til å gå inn med tilstrekkelig med kapital til å redde selskapet, forteller Bjørn Hübert Senum videre.

Skudd i bauen

For Kristiansand ishockeyklubb var dette svært triste nyheter etter som de hadde regnet med disse pengene i årets budsjett. – 83 125 kr er en betydelig sum for en så liten hockeyklubb som oss, og vi må nå se oss om etter andre alternativer for å få inn disse pengene, sier en svært skuffet Tor Anders Nodeland som er daglig leder i klubben. – Ifjor fikk vi pengene veldig sent, så vi var litt i tvil om vi skulle gå inn å hjelpe med frivillige i år. Men jeg pratet med Trond Aage Nyhus (styreleder Odderøya Live) og han sa at vi skulle få pengene, men jeg visste at det var en risiko, sier Tor Anders Nodeland videre. Om Odderøya Live skulle gjenoppstå sier han at han vil tenke seg om både 2 og 3 ganger og be om penger først før han sier ja.

Forferdelig surt

Randesund J16 hadde også dugnad på Odderøya Live og brukte mye tid på å rydde etter konsertene. – Disse pengene skulle finansiere treningsleiren vår, men nå som pengene ikke kommer må vi skrinlegge denne turen, sier en skuffet Morten Willy Eriksen som er Trener for Randesund J16.

– Jeg blir rett og slett forbanna, vi har vært dumsnille og har hatt en tro på at de som driver det her vet hva de driver med så jeg er rett og slett veldig skuffet nå, forteller han videre.

Dette er en dugnad som dame laget i klubben har hatt 4 år før og da har pengene kommet inn som de skulle. – Da svir det litt ekstra ettersom at jentene er mellom 15-17 år og har jobbet knallhard uten at de sitter igjen med noe, sier Eriksen.

Kontaktpersonen i klubben ble lovet at pengene skulle komme opp til flere ganger men det ble alltid en utsettelse og det var først nå det gikk opp for  Eriksen at klubben ikke sitter igjen med noen ting.

 

Hør mer om saken her: