Frekt og uhøytidelig dansekompani

De tre UiA-studentene Sigrun Hasselgård Bøe (21), Pia Kolstad Lie (20) og Tiri Anine Castro Meum (23) vil starte et nytt dansekompani fordi dagens tilbud er for dyrt for studenter.

Deltagerne bestemmer: Hvilken stil de vil fokusere på, kommer helt ann på hva deltagerne ønsker og kan fra før. Foto: Julie Sørensen Molvik

– I Kristiansand er det ikke så innmari bra dansetilbud for studenter. Og da tenker vi prismessig, forteller Sigrun (21), med klar støtte fra de to andre.

Dans førte dem sammen

De tre jentene danser sammen på saltimer på Spicheren, og fant her fort tonen. Med deres felles interesse for dans, ble de enige om at de ville gjøre noe mer med det. Andre som de danset med viste også interesse for et nytt dansekompani. Slik ble «Frekk dansekompani» startet.

– Vi tenkte «søren heller, hvorfor ikke bare starte et dansekompani?», forteller Sigrun.

Uhøytidelig gjeng

Dansemiljøet i byen har de ikke noe vondt å si om. Men de vil prøve å starte opp et uhøytidelig og morsomt dansetilbud for studenter i alle aldre under Kristiansand Studentidrettslag (KSI).

– Vi vil tilby et dansekompani hvor vi skal ha fokus på å ha det gøy og danse sammen. Det blir et alternativ til å for eksempel danse på byen eller på Spicheren. Vi vil rett og slett styre litt selv, forteller Tiri (23).

– Ja, vi tenker at det skal være så selvdrevent som overhode mulig. Hvilken stil vi skal danse kommer litt an på hva de som vi bli med liker og kan, legger Sigrun til.

Hvor kommer valget av navn fra?

– Vi har vært gjennom en idemyldring uten like. Fra å finne latinske ord som kunne vendes til dans og forskjellige ordtak og sånne ting, forteller Tiri.

Men det de egentlig hadde lyst på var et adjektiv for å beskrive dansekompaniet sitt.

– Det var jo egentlig bare tull, for vi begynte å snakke om at ja vi er noen frekke frekkaser. Og da ble det slik, forteller Pia

Variert bakgrunn

Trio med selvironi: Tiri (t.v), Sigrun (midt) og Pia (t.h) er ikke redde for å drite seg ut, og vil ta med seg dette som en viktig del av dansekompaniet sitt. Foto: Julie Sørensen Molvik

Bakgrunnen deres innen dans er variert. Tiri har en søster som driver dansekompani hjemme, og har også gått musikk, dans og drama på videregående. Sigrun har vært leder for et dansekompani før, og har danset aktivt siden hun var 11 år. Pia danset aktivt et par år når hun var mindre. De oppdaget fort at deres felles lidenskap for dans, og at de har blitt så sammensveiset på treninger, gjorde at de ville satse på dette uansett erfaring.

– Vi vil ha en veldig ufarlig try-out om et par uker, som vi oppfordrer alle til å møte opp på, forteller Sigrun.

Et lite handikapp

Til dansetimene får de låne sal på Spicheren. Og selv om det vil foregå under KSI, som i utgangspunktet skal være gratis, må man være medlem av Spicheren for å være med i deres dansekompani. Dette syns de er synd.

– Det kan nok bli et handikapp. Men vi håper at KSI kan få til en slags deal, slik at man ikke må betale full pris på treningsstudioet for å danse med oss, sier Pia.