Schibsteds trykkeri legges ned

Rund 30 ansatte ved trykkeriet blir berørt av nedleggelsen i Kristiansand.

Johnny Hansen, klubbleder i Schibsted Trykk i Kristiansand, sier det ikke blir en god dag på jobb i kveld. Foto: Sara Vilde Solås

Etter et langvarig møte ble det avgjort at Schibsted satser på å fortsette driften av trykkeriet i Stavanger ovenfor Kristiansand. Trykkeriet i Kristiansand skal legges ned med virkning fra 1.januar 2015.

Skal på jobb i kveld

Klubbleder for Schibsted Trykk i Kristiansand, Johnny Hansen, sier det var som forventet.

– På vegne av kollegaer er det jo veldig dårlig og  lite hyggelig, forteller han til Sørnett. – Jeg tror det tar litt tid før det synker inn. Jeg skal på jobb i kveld, noe som ikke blir den beste dagen på jobb.

– Schibsted kjører et ganske beinhardt løp og det er inntjeningsfokusert, noe som trumfer det meste. Vi er trykkeriet som leverer svarte tall og vi blir lagt for optimalisere inntjening, avslutter klubblederen.

Sluttpakker

– Det er klart at det er en vanskelig beskjed å få, og dette bærer stemningen preg av, forteller Sondre Gravir som er styreleder i Schibsted Trykk AS. Han forteller videre at det er en dyktig gjeng som har drevet trykkeriet her i Kristiansand i flere år.

De rundt 30 ansatte som vil bli berørt av nedleggelsen har blitt informert rundt sluttpakker som vil bli tilbudt.

– Vi vil tilby alle ansatte ved trykkeriet sluttpakker. Det er ikke sånn at de mister jobben 1.januar 2015 uten at det blir gjort noen oppfølging, sier styrelederen.

 

Sondre Gravir, styreleder i Schibsted Trykk AS. Foto: Sara Vilde Solås

 

Stavanger framfor Kristiansand

– Vi har hatt en lang prosess hvor vi har sett på det faktum at vi har for mye trykkekapasitet med våre fem trykkerier, forteller Sondre Gravir til Sørnett.

Det har vært en lang og grundig prosess med tett involvering av tillitsvalgte på trykkeriene forteller han.

– Vi har gjort en vurdering av hvilket trykkeri vi legger ned basert på det som har størst besparelse på kostnader og som ivaretar de eksterne trykkeoppdragene som vi har kontrakt med. I den helhetsvurderingen ble det trykkeriet i Kristiansand som legges ned, avslutter han.