Kristiansands politikere vil beholde Søgne-skole

Politikerne i Kristiansand vil at Søgne videregående skole skal beholdes. Søgne-ordføreren er glad for støtte fra nabobyen.

Kristiansands politikere er positive til utbyggingen av Søgne videregående skole. Foto: Søgne kommune

Forslaget om skolebruksplanen i Vest-Agder ble behandlet av formannskapet i Kristiansand onsdag. Kristiansands-politikere er klokkeklare på at Vest-Agder fylkeskommune ikke må røre den videregående skolen i Søgne.

Videreutvikle Søgne-skolen

APs forslag, som ble vedtatt, sier Søgne Videregående Skole skal beholdes og videreutvikles. Kristiansand kommune går inn for en balansert geografisk utbygging av det videregående skoletilbudet i Kristiansandsdistriktet.

Ordfører i Søgne kommune, Åse Severin, sier det er veldig oppmuntrende at politikerne er positive til videreutviklingen av skolen, spesielt ettersom det var en tverrpolitisk avgjørelse.

Planlegging

Søgne kommune og Songdalen kommune vil arbeide videre opp mot fylkespolitikere og fylkestinget for å få et positivt vedtak for Søgne Videregående Skole.

– Det er derfor tillyst et møte med representanter for skolen, kommunen, elever, foresatte og primærnæringen der vi skal samarbeide om videre oppfølging, sier hun videre.

Skole for framtiden

– Vi trenger virkelig en oppgradering av den videregående skolen i Søgne, forteller ordføreren. Søgne videregående skole er en videreføring av den tidligere Søgne Landbruksskole.

Åse Severin forteller de ønsker å beholde den nåværende linjen for naturbruk. Den nye skolen ønsker de skal være en skole for framtiden.

– Vi ønsker å se på behov for framtiden og gi de unge et fokus på for eksempel helsefag, entreprenørskap og realfag med vekt på miljøet.