En 25-timers lang radiosending er godt i gang

I anledning at studentradioen i Kristiansand fyller 25 år, holder de en 25-timers lang live-radiosending

Studentradioen 25 år
Bendik Berg-Jensen og Henrik Risdal i studio under jubileumssendingen.
Foto: Janne Hammarsø.

Torsdag ettermiddag var Bendik Berg-Jensen og Henrik Risdal godt i gang med jubileumssendingen, som skal vare i hele 25 timer. Sendingen begynte klokken 11.00 torsdag, og skal vare til fredag klokken 12.00. Ideen kom i påsken, på grunnlag av at de ville prøve noe nytt.

-Vi tenkte først på å ha en 24-timers lang sending, men så ble det heller en 25-timers sending siden vi har jubileum, forteller Risdal. Berg-Jensen syntes det passet perfekt med en 25-timers sending når studentradioen fyller 25 år. De sier at tiden har gått fort foreløpig, men det tar på, selv om de har mange timer igjen. Risdal forteller at han begynner å bli litt småtrøtt.

-Allerede nå? Spør Berg-Jensen. Risdal mener han må ha mer kaffe, men Berg-Jensen råder ham til å ikke drikke for mye av det.

-Da går energien fort opp, men så går den plutselig ned igjen, mener Berg-Jensen.

Positive til fortsettelsen
De er positive til fortsettelsen av sendingen, men de har delte meninger om når energinivået er på topp. Mens Risdal sier at energien hans kan toppe seg i løpet av kvelden, sier Berg-Jensen at han kommer til å bli mer sliten på kvelden.

-Jeg er veldig høyt oppe nå, men jeg har drukket mye kaffe, sier Berg-Jensen. De mener det blir mye kaffedrikking i løpet av kvelden, men tyr også til blant annet frukt og hamburgere. De ble sponset av Harveys med hamburgere, noe de gledet seg på.

Radio skaper inntrykk
Duoen synes det er mye som er gøy med radio.

-Det er billedlig, uten at man viser det, man må fortelle det og skape inntrykk, sier Risdal. Berg-Jensen er enig.

-Man skaper inntrykk og fremmer energi. Jeg tror det vises mye bedre på radio, og så er det jo veldig gøy, og jeg elsker å prate, forteller Berg-Jensen. Berg-Jensen sier at interessen for radio startet for to år siden, for hans del.

-Da ble jeg virkelig introdusert for radio, før den tid hadde jeg sett på radio som et småkjedelig medium. Når jeg prøvde det ut så viste det så mange muligheter, og det ga meg veldig mye, sier Berg-Jensen. Han mener det er mange flere faktorer man må passe på når man lager TV.

Bendik Berg-Jensen
Bendik Berg-Jensen. Foto: Janne Hammarsø.

Tar gjerne imot flere medlemmer
Berg-Jensen sier at de har lyst til å ha så mange medlemmer i studentradioen at de kan fylle hele døgnet med sendinger.

-Alle er velkomne til å prøve, og jeg tror at alle kommer til å synes det er gøy, sier Berg-Jensen. Han sier at alle programmene retter seg mot studenter.

-Men vi kunne hatt program der det er litt mer intervjuer med studenter, og mer gjester i studio. Vi har jo musikkprogram og humorprogram, så det kunne nok vært litt mer kultur, mener Berg-Jensen.

Henrik Risdal
Henrik Risdal. Foto: Janne Hammarsø.

Bursdagsfest fredag kveld
Fredag kveld skal studentradioen ha bursdagsfest på Rederiet, og det blir et kjempesmell, ifølge Risdal. De satser på å ha kroner på hodet, og det blir standup-komikere og god stemning.

-Jeg gleder meg allerede, og anbefaler alle å komme dit. Jeg tror det blir årets fest, sier Risdal entusiastisk.

Morten Ramm dukket ikke opp
I utgangspunktet hadde de lyst til å ha besøk av Morten Ramm i studio under jubileumssendingen, men det ble dessverre ikke slik.

-Han er på ferie på Malta og kunne av den grunn ikke komme, som for så vidt er forståelig. Men vi har fått mange andre flotte gjester, så vi er fornøyde likevel, avslutter Risdal.

For hele sendeplanen, kan du se her: http://studentradioen.no/studentradioens-jubileumssending

Studentradioen 25 år
Berg-Jensen og Risdal i studio.
Foto: Janne Hammarsø.