Tviler på hall i Kristiansand

Tross stort behov i Kristiansand, kan gjeld i kommunen heller føre til et samarbeid om friidrettshall i Grimstad.

– Det er en utopi å bygge et slikt anlegg nå. Vi har fem milliarder i gjeld, sier Randi Haukom (H).

Haukom er positivt innstilt til en friidrettshall i Kristiansand, men sier at det er flere ting som ligger foran i køen. Dermed ser det altså ut til at Kompetansesenteret for idrett i Agders (KIA) plan om å bygge et toppidrettsanlegg på Gimlemoen kan bli vanskelig å gjennomføre. Særlig om Kristiansand kommune vil samarbeide om en friidrettshall i Grimstad.

I Grimstad planlegger nemlig Sørild Friidrettsklubb å bygge en friidrettshall til 92 millioner kroner med støtte fra blant annet Grimstad kommune og Aust-Agder fylkeskommune. Klubben ønsker samtidig bidrag fra Vest-Agder fylkeskommune på fem millioner kroner, og fra Kristiansand kommune to millioner kroner. Man ser for seg å kunne åpne hallen i 2016.

– Hvis det kommer en friidrettshall i Grimstad, er det lite sannsynlig at det kommer en i Kristiansand, sier Terje Abrahamsen, idrettssjef i Kristiansand kommune, til Sørnett. Han poengterer imidlertid at det ikke er sikkert at kommunen blir med på å støtte en hall i Grimstad.

 

– Ser behov

Et samarbeid med Grimstad om en friidrettshall der tas opp i kulturstyret i Kristiansand 12. november. Randi Haukom og Harald Sødal, representanter for henholdsvis Høyre og KrF i kulturstyret, ser begge behovet for en ny friidrettshall på Sørlandet.

– Vi har vinter på Sørlandet også, understreker Haukom.

Sødal mener to millioner er et overkommelig bidrag fra Kristiansand kommune til prosjektet. Han åpner også for å bygge en i Kristiansand:

– Men den (en friidrettshall, journ.anm.) kan være i både Grimstad og Kristiansand. Det er ikke sikkert at det er best å ha den i Grimstad, sier Sødal.

Haukom forteller at dette skal diskuteres innad i partiet før en stilling tas angående et samarbeid. Hun tror likevel ikke Kristiansand har råd til egen friidrettshall på en god stund, og Haukom påpeker at det ikke er langt til Grimstad.