Vil ha slutt på stand-up dugnad

Frilanshumoristen Didrik Dahlgren Hansen synes humormiljøet i Kristiansand er lite, kjedelig og gammeldags. Selv ønsker han å bli tekstforfatter for nyskapende humor. Samt å se ut som kjekkasen Channing Tatum.

Didrik har blitt godt scenevant. Foto: Amanda Kristin Schrøder

Vi hadde intervjuavtale i 10-tiden. På formiddagen. Det hadde alt blitt sendt et par 10-15 meldinger til komikeren hvor vi lurte på om han var våken og klar for å møtes snart. Ingen svar. Han sover sikkert fortsatt, tenkte vi, får prøve igjen litt senere. Litt senere viste seg å bli syv timer senere. En beklagende melding tikket inn i 17-tiden på mobilen: »Skulle visstnok bare være 15 timer i koma. Faen. Sorry. Didrik.» I ettertid skyldte han på at han bare prøvde å dra »en kjendis», nå som han ble intervjuet av Sørnett måtte han oppføre seg som en overlegen, arrogant kjendiskomiker som ikke stiller til gitt intervjutid. Typisk stand-up-frilanser.

Vi fikk bli med hjem til komiker Didrik D. Hanssen. Foto: Susanne Ingebrigtsen

På kvelds med den overlegne kjendiskomikeren

Med munnen full av majones- og salamiskive ønsker Didrik Sørnett velkommen til leiligheten sin, et mildt sagt rotete guttekollektiv de selv kaller »Qcowhill brewery».

– Vil du ha en hjemmebrygget øl?, spør en av romkameratene.

Det bli mange hobbyer i livet som frilandskomiker opplyser Didrik, og viser til ølflaskene. Han har glemt å dusje før intervjuet og unnskylder seg til badet.

En halvtime senere sitter vi i sofaen.

Oslo-gutten i Kristiansand

Hvem er Didrik Dahlgren Hanssen?

– Å ikke spør sånne kleine spørsmål da. Jeg vet da ikke. Jeg er en 24 år gammel gutt som bor i Kristiansand, fra Oslo, og som jobber deltid som resepsjonist, samtidig som jeg holder på med diverse kultur- og humorarrangementer.

Hvem vil du være da?

– Channing Tatum. Hva slags spørsmål er det? Selvfølgelig Channing Tatum, sier han og ler høyt.

Hvis du skulle fulgt dine drømmer, hva ville du da gjort?

– Vært tekstforfatter for et humorprogram som ikke er »Torsdag Kveld Fra Nydalen». En humorserie som jeg likte humoren til, hvor det ikke var noen grenser eller lover og regler, ingen foreldre som klikker i media fordi de mener noe var for grovt.

Hanssen flyttet til Kristiansand for å studere litteratur, film og teater for snart fire år siden. Det ble kjedelig så han hoppet av. Siden har han prøvd å gjøre noe eget, humorbasert i sørlandsbyen.

Kan du utdype hva du holder på med om dagen? Hva er du aktuell med?

– Jeg arrangerer diverse stand-up kvelder i regi av Stand-Up Kristiansand, hvor jeg er daglig leder. Vi er faktisk aktuelle med en veldedighetskveld den 19. november! Vet ikke helt hva det innebærer enda, men vi skal finne noen folk som fortjener penger og gi det til dem. Mer informasjon kommer når noen gidder gjøre noe med det. Også driver jeg med student-TV. Der har vi sending en gang i-når vi føler for det.

Humormiljøet i Kristiansand

En av mange humorkvelder arrangert av Stand-Up Kristiansand.

Vil du si at miljøet for stand-up i Kristiansand er stort?

– Vel.. Jeg vil ikke si at det er noe bærekraftig miljø her nede. Du har Stand-Up Kristiansand.. Som er.. meg. Vi har noen nye rekrutterte så det er gøy, men vi trenger absolutt flere.

Didrik påpeker også at skal man ha noe gjort innen bransjen på Sørlandet så må man gjøre det selv. I Oslo eller Bergen ligger tilbudene der for deg, mens her er folk fortsatt på dugnad-stadiet når det gjelder både stand-up og improvisasjonshumor.

Hva kan Kristiansand gjøre for å utvide miljøet?

– Vi må for det første stoppe utflyttingen til Oslo. Det er der alt er, her er det ingenting! Hadde jeg hatt svar på spørsmålet ditt hadde jeg sittet i byrådet. De må i hvert fall øke tilbudet!

Fremtiden

Oslo-gutten avslørerat han driver med stand-up til han slår igjennom som skribent. Om dagen skriver han bare for seg selv, til han blir bedre, så skal levere noe »dødsbra». Han påpeker at han ikke gidder å bare pøse ut med kvantitativt materiale, og mase på bransjen.

 

 

Se deler av intervjuet med komiker Didrik D. Hanssen under. I TV-intervjuet får du i større grad følelsen av hvem Didrik er, samt avslører han hvordan han i hverdagen som resepsjonist på hotell prøver å være morsom med gjestene.