Enter the ad code for 468x60 ad spot

Fylkeskommunen ønsker flere kommunale lærligplasser

Av Malin Nygaard Send e-post til forfatteren - Publisert: 30. oktober, 2014

Vest Agder fylkeskommune ønsker at flere kommuner skal ta inn lærlinger på andre områder enn helsearbeider og barne og ungdomsarbeid-fagene.

Lærlingen Ingvild Helliesen har nok å holde fingrene i på kontoret (Foto: Malin Nygaard)


- Det var helt greit å få læreplass etter endt skolegang, det var god oppfølging fra opplæringskontorene som gjorde det ganske greit, sier Ingvild Helliesen.

Helliesen var ferdig utdannet salg og service-arbeider for ca ett og et halvt år siden, og fikk jobbe i ekspedisjonen for utdanning og inntak av lærlinger for fylkeskommunen med en gang. Mens mange opplever at det er vanskelig å få læreplass etter endt skolegang, gikk Helliesen rett ut i læringsjobben.

 

Ønsker flere lærlingplasser

På mandag skrev NRK Sørlandet at kommunene Bykle, Evje- og Hornnes, Marnardal og Vennesla er blant de beste i kommune-Norge på Lærlinger. Best er Bykle med 6 lærlinger per 1.000 innbygger.

Resten av Agder-kommunene er ikke like flinke. Dette vil seniorrådgiver for fagopplæringen Tone Karlsrud i fylkeskommunen gjøre noe med. Hun  sier at per i dag tas det flest lærlinger inn i barne- og ungdomsarbeider og helsearbeider faget, men hun ønsker å løfte dette i hele fylket.

- Vi ønsker jo at de skal vurdere å ta inn lærlinger til kontor fag, IKT fag, tekniske fag og vurdere hele bredden i fagopplæringa, sier Tove Karlsrud.

 

Vinn-vinn

Randi Jortveit, kontaktperson for det fylkeskommunale “Opplæringsring sør, påpeker at enkelte kommuner er bedre enn andre når det kommer til å ta inn lærlinger.

– I noen kommuner finnes det nok noen ildsjeler som har tatt mer tak i dette, som ser verdien og nytten i det å ha en lærling, sier Jortveit til Sørnett.

Hun mener også at det kan gi mer kompetanse å gi mer verdiskapning på arbeidsplassen, en vinn-vinn situasjon.

 

 

 

 

 

 

 

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand