Aldri før har det vært flere frisører i Kristiansand

Flere av de etablerte frisørene mener at det er mange ufaglærte i bransjen som holder lave priser, og hverken betaler skatt eller moms.

Daglig leder i Majas Salong, Eva Moi Skøie

Frisørsalongen Majas Salong, har holdt til i Kristiansand siden 60-tallet. Daglig leder Eva Moi Skøie, synes at det bare blir flere og flere frisører i Kristiansand.

 

– Det er vanskelig å se at det popper opp nye salonger hele tiden, som gjerne ikke oppfyller alle kravene som myndighetene stiller.

Hun mener mange av de nyetablerte frisørene er useriøse, og at de ikke betaler hverken skatt, moms eller avgifter. Med alt som skal betales, er de nødt til å ha priser som er høyere enn 400 kroner for å sitte igjen med noe.

– Med de prisene som blir tatt rundt omkring så lar det seg ikke gjøre å drive hvitt, altså.

Daglig leder i frisørsalongen Pageboy, som startet opp i 2013, Christina Leibesland, har vært frisør i mange år før hun startet for seg selv, og har fulgt med underveis på hvordan bransjen har utviklet seg i Kristiansand. Hun er enig med Jacobsen, og liker ikke den utviklingen hun ser.

– Det er jo bevist fra skattevesenet at de som tar så lite betalt for en klipp ikke betaler skatt, moms eller arbeidsgiveravgift. Det er ikke sikkert de er frisører engang.

Avdelingsdirektør for kontroll og rettsanvendelse i Skatt Sør, Karl Olav Valen, er klar over frustrasjonen til de veletablerte frisørene.

– Det er helt i tråd med det vi tenker i skatteetaten. Det er nok mange som driver på en useriøs måte, og kutter kostnader ved å ikke betale moms eller skatt. De kan dermed ta billigere betalt for hårklipp.

Valen fortsetter med at frisørsalonger som ikke tar kort, er vanlig om man skal lure seg unna skattemyndighetene, og sier at det er vanskelig å kontrollere, da slike salonger kommer fort, og lukker like fort igjen.

– De skifter ofte eiere også, så det er ikke lett for oss å ha kontroll.

Reagerer

Nehad Zalih, medeier i Zar Frisør, mener det er feil av Skatt Sør å skjære alle over samme kam.

– De kan ikke bare si dette om alle sammen. Det er ikke feil å ta kontant, så lenge man følger reglene.

Vær obs

Skøie i Majas Salong, oppfordrer folk til å være obs når det kommer til valg av frisør.

– Sørg for å få kvittering på det som blir gjort.

 

Hør reportasje om saken her:

I Kristiansand er det over 30 frisører: