– Ni av ti påvirkes av messen

Mandag formiddag var det godt med besøkende på utdanningsmessen til tautdanning.no, i Gimlehallen. Prosjektansvarlig Eivind Alstad er godt fornøyd med at hele ni av ti har sagt at besøket påvirker deres valg videre.

Eivind Alstad, prosjektansvarlig for tautdanning.no’s messe.
(Foto: Bjørn Kristian Nyland)

– 9 av 10 som besøker messen sier at besøket påvirker hva slags valg de tar. De som kommer på messen fanger kanskje opp nye ting de ikke var klar over før messen, forteller Alstad om tidligere messer. Han regner at det kommer rundt 6000 besøkende totalt per messe.

Elma Tharaldsen er fornøyd med dagen i Gimlehallen (Foto: Bjørn Kristian Nyland)

Tautdanning.no er en messe som arrangeres i Gimlehallen i Kristiansand, 19.-20. januar 2015. Her får studenter og mulige studenter en sjanse til å orientere seg om utdanning og yrkesvalg. Med utstillere fra både inn- og utland, offentlig- og privat, så har tautdanning.no sin messe et bredt spekter med noe for alle.
Elma Tharaldsen ved Forsvaret kan fortelle at dagen har gått bra og det har vært mye trøkk i dag.

– Jenter kommer bort og vil lære mer om hva slags muligheter de har i Forsvaret, mens det har vært stor interesse for vår ingeniørskole.

Julie Kratt & Elisabeth Holebrekk synes tilbudet på utdanningsmessen er veldig bra

Elisabeth Holebrekk (18) og Julie Kratt (18) har tatt turen for å se hva slags muligheter de har.

– Jeg hadde bestemt meg allerede før vi kom hit i dag, men det er et veldig bra tilbud for de som ikke vet hva de vil forteller Holebrekk om forventningene sine til utdanningsmessen.

– Jeg visste ikke helt hva som var her men har nå fått sett på noen skoler i utlandet og en hel del brosjyrer jeg skal ta med meg hjem sier Kratt

Selv om Maren Aarstunn Hansen & Ingvild Fredriksen hadde bestemt seg for linjevalg før messen syntes de den var interessant.

Maren Aarstun Hansen (15) og Ingvill Fredriksen (15)

– Vi visste ikke hvordan utdanningsmessen ville bli men det har vært veldig gøy.

Rubin Benjamin Høynes (22)

– Ganske fornøyd med dagen, informasjonen har vært god og de gjør en god jobb for oss unge.

– Er her for å prøve å finne ut av hva jeg vil jobbe med. Har sett på det samme som før jeg kom hit, men nå er ting litt klarere etter å ha lært noen av snarveiene man kan ta i bruk.

Rubin Benjamin Høynes var veldig fornøyd med dagen på utdanningsmessen (Foto: Bjørn Kristian Nyland)