Vil hjem til deg med frukt og grønt

Fruitz med Start-profilene Jesper Mathisen og Fredrik Strømstad i spissen, ønsker å gjøre folk sunnere med sin nye fruktorganisasjon. Nå vil de hjem til deg på besøk.

Jesper Mathisen, Hans Magne Hornnes og Fredrik Strømstad vil gjøre Sørlandet sunnere. Her er de i sin nye butikk på Sørlandsparken. Alle foto: Herman Folvik.

 

Lørdag hadde Fruitz sin butikkåpning i Sørlandsparken. Det gikk over all forventning.

-Det var helt vilt. Det var minst 350 personer innom og vi hadde kun reklamert på Facebook, sier daglig leder Hans Magne Hornnes.

Hornnes forteller at Fruitz allerede har fått mange kunder. Flere kantiner, restauranter og gatekjøkken har inngått avtale med Fruitz og får utlevert sunn mat alle hverdager, samt at de er tilgjengelige i helgene. I tillegg til at butikken på Sørlandsparken er åpen mandag til lørdag.

Men istedenfor at du kommer på handel hos dem, ønsker Fruitz like så godt å komme hjem på døren din med frukt og grønt.

-Folk spiser det de har i kjøleskapet. Har du en firkløver spiser du den. Har du fire epler spiser du dem. Jeg tror denne ordningen kan helt klart hjelpe folk til å spise mer frukt og grønt. Jeg klarer ikke sitte i ro hjemme, så jeg synes det alltid er gøy med nye prosjekter, sier Jesper Mathisen, som er med som eier og har flere ulike fleksible oppgaver.

-Jeg har jobbet i Rema 1000 i ti år, og jeg har merket at folk ikke har frukt og grønt på handlelistene sine. At vi kommer hjem til folk kan bidra til at vi får i oss mer frukt og grønt, sier Hornnes.

Fretex hovedsamarbeidspartner

En løsning på utleveringen jobber de med nå om dagen. Fruitz har allerede en avtale med Fretex, som er Fruitz’ hovedsamarbeidspartner.

Her er det fargerike utvalget til Fruitz.

-Fretex opplever avtalen som at de har vunnet i Lotto. Det er helt gull for dem, forteller Hornnes som lønner Fretex for innsatsen de gjør.

Fretex bidrar med å pakke klare esker med frukt til bedriftene.

-Vi holder fortsatt på å diskutere hvordan vi skal løse utleveringen til private hjem. En tanke er å spørre pensjonister og at de får betalt per kasse eksempelvis. Eller kanskje studenter kan kjøre rundt, sier Hornnes.

-Vi vil tilby ulike abonnnementløsninger som folk kan velge mellom, tilføyer Mathisen.

Mathisen har sin tidligere lagkamerat Fredrik Strømstad med på prosjektet. Strømstad synes det er artig å være med på en slik organisasjon.

– Det er utrolig spennende. Jesper og jeg har alltid planlagt å gjøre noe sammen innenfor business, sier den tidligere landslagsspilleren fra Sørlandet.

-Best på pris og kvalitet

Hornnes, Strømstad og Mathisen har to målsetninger for Fruitz, i tillegg til at de skal få sørlendinger til å spise mer frukt.

-Vi skal være best på pris og kvalitet. Det er altfor dyrt i butikkene, mener trioen.

For å få sørlendingene til å spise mer frukt og grønt importeres mesteparten av varene ferske fra Tyrkia hvor de plantes og modnes. Hver eneste uke kommer det et svært lass med sunn mat fra landet.

Starts visekaptein Espen Hoff var mandag innom og hamstret til seg flere poser sammen med sin samboer. Han likte hva lagkameraten Mathisen har fått til.

-Det er helt strålende å komme hit og handle frukt. De er jo best på pris og det er et artig konsept. Som fotballspiller trenger jeg jo å spise mye sunn mat, opplyser Hoff.

Espen Hoff likte svært godt den nye fruktbutikken til lagkompis Jesper Mathisen.

Mathisen lover at Hoff ikke er den eneste spilleren fra Start som skal spise mer frukt og grønt fra Fruitz. Kanskje kan det sunne kostholdet løfte Start til et nytt nivå.

-Alle gutta i garderoben er i ferd med å bli faste kunder, smiler Mathisen, sønn av legenden Svein «Matta» Mathisen.