Nå er vinteren her

"Kong Vinter" har nå besøkt Sørlandet også. Vi har fortsatt mer snø i vente, før været skal slå om til helgen.

Kristin Andersen Ryghseter var ute for å måke snø tirsdag morgen. Hun synes snøen er hyggelig. Alle foto: Herman Folvik.

 

Mandag og tirsdag morgen har snøen lavet ned i Kristiansand. Det har vært en travel natt for brøytemannskapet som prøver å holde veiene kjørbare, og med det første får de mer å gjøre.

-Det blir mye nedbør i dag og i morgen. Det burde holde seg til snø, men temperaturen skal stige med en grad, så det kan bli sludd. Det er variert hvor intensivt nedbøren skal komme, men det vil nok komme rundt 20 millimeter i dag, sier vakthavende meteorolog Ingrid Berntsen ved Meteorologisk Institutt.

Kristin Andersen Ryghseter på Gimlekollen er glad for snøen som har kommet ned i Kristiansand.

-Jeg synes det er veldig koselig. Jeg har små barn som liker å leke i snøen, men det holder nå. Det trenger ikke komme mer, sier hun mens hun er ute for å måke tirsdags morgen.

Mens andre viser sin misnøye med snøen.

-Folk ringer politiet og klager på at det snør, de kommer for sent på jobben, de får ikke avisen osv osv. De meldingene blir ikke prioritert, skriver Agder Politi på Twitter.

De som er misfornøyde med vinteren har bedre dager i vente. Torsdag blir det oppholdsvær og vi kan vente oss perioder med sol. Nærmere mot helgen vil snøen bli borte, forteller langtidsmeteorolog Elbjørg Moxnes til Sørnett.

-Fredag dreier vinden om fra nord-vest til sør-vest. Det vil gi stigende temperatur og regn langs kysten, så snøen i Kristiansand vil ikke bli liggende lenge. Det ser ut som temperaturene blir for milde til det fremover, sier Moxnes.

 

 

 

Snøen ligger pent og pyntet over Sørlandet. Snart skal den bort, forteller Elbjørg Moxnes.