Til Danmark for å spille mot serielederne

Både spillere og trener ser frem til turen til Danmark på torsdag, men har en passiv instilling til kampen.

Mons Ivar Mjelde snakker til spillerne etter onsdagens morgentrening.                  Foto: Herman Folvik

-Midtjylland er midt i sesongen, og vi spiller vår første kamp. Vi skal også eksperimentere en del, så det blir en tøff kamp, sier tidligere landslagskeeper Håkon Opdal (32).

Trener Mons Ivar Mjelde (47) sier også at det viktigeste er å få prøvd ut taktikken, og at han tar utgangspunkt i at de er midt i januar og møter Danmarks beste lag.

-I enhver fotballkamp har vi en plan om å vinne, men de første treningskampene i sesongen har vi aldri for vane å bruke de samme spillerne i 90 minutt. Men vi skal bite godt fra oss og gjøre vårt beste.

Start brukte på dagens trening en 4-4-1-1, eller 4-2-3-1 formasjon, og Mjelde sier at han ønsker å se ting de øver på på trening i kamp. Dette inkluderer også at prøvespiller Alexander Ray de John mest sansynlig får komme innpå.

Håkon Opdal (32) ser frem til Danmarksturen
Foto: Ron Henning Sundvor

Skape samhold

-Vi går her i en trolt når vi er hjemme og trener så mye som vi gjør nå, så det å komme seg litt ut og i et nytt miljø vil være godt for spillergruppen, sier treneren.

Mjelde sier at hovedmålet med turen er å bryte opp den vanlige treningen og det å bo sammen vil skape økt motivasjon nå når de trener mye før sesongen.

-Det er klart det blir gøy, det er årets første tur med laget, så jeg gleder meg, sier keeper Opdal.

Midtjylland ligger på førsteplass i den danske SAS-ligaen, hele åtte poeng for FC København som ligger på andreplass etter 17 serierunder. Kampen spilles på Midtjyllands hjemmebane på mandag klokken 14:00