Vil gjerne hjelpe

Kun tre møtte på infomøte om fosterhjem. Heldigvis var de alle positive.

Håkon Skaar og Turid Kjetland informerer de tre fremmøtte på Fylkeshuset onsdag. FOTO: Mats Myredal Thorsen

– Vi har tid og overskudd, og det er mange som trenger noen, sier paret Toralv Steinsvåg (46) og Randi Rodt (44) fra Søm.

De to var, sammen med Dietmar Winkler fra Vennesla, de eneste som møtte opp når Bufetat onsdag kveld arrangerte sitt månedlige informasjonsmøte om fosterhjem for interesserte i Kristiansand.

De ble informert om utfordringene som venter potensielle fosterfamilier, men var likevel positive etter orienteringen.

– Det vil bli utfordrende, men forhåpentligvis også samlende og noe som kan gi våre barn gode holdninger, sier Steinsvåg og Rodt.

59 barn venter

Engasjerte kommende fosterforeldre. F. v. Dietmar Winkler, Toralv Steinsvåg og Randi Rodt. FOTO: Mats Myredal Thorsen

Rekordmange 59 barn venter på fosterhjem i Vest-Agder. Potensielle fosterfamilier må gjennom flere runder og kurs før de eventuelt blir valgt ut.

Det obligatoriske Pride-kurset går over 30 timer fordelt på 10 kvelder, i tillegg er det fire hjemmebesøk. På den niende kvelden blir også venner og familie invitert. For onsdagens fremmøtte er det uansett en selvfølge å involvere hele familien.

– For oss er det er essensielt at våre jenter på seks og ti år er positive. De er allerede informert, og vil bli mer satt inn i hva alt dette betyr før vi går videre med neste steg, sier de to lærerne fra Søm.

Vet om behovet

Dietmar Winkler har selv en kamerat som driver barnehjem for kriminelle ungdommer i Tyskland.

– Jeg vet hvor stort behovet er, og vil gjerne hjelpe, sier han.

Winkler håper også et fosterbarn ville virket samlende for familien. Han har kone og en gutt på ni år hjemme.

Det er mellom 370 og 380 familier i Vest-Agder med fosterbarn. Om noen måneder er det kanskje to til. Men behovet er mye større.