Start slo de danske serielederne

Start vant 1-0 borte mot Midtjylland etter scoring av Espen Hoff.

«Alex» under en trening med Start.                                                                                             Foto:Arkiv

Start imponerte med vakkert mål, solid defensiv jobbing og gode enkeltmannsprestasjoner da de vant mot laget som leder med hele åtte poeng over FC København i den danske SAS ligaen.

God førsteomgang

Start spilte meget godt i førsteomgang, og viste at de har forbedret seg massivt i den defensive organiseringen. Laget presset ofte Midtjylland høyt, og lot dem ikke spille spillet sitt inne på Starts banehalvdel, noe som gjorde at Start-forsvaret sjeldent var truet.

Det viste at det var defensiv posisjonering det var jobbet med, og trener Mons Ivar Mjelde var ofte utpå og ba laget forsvare samlet. Etter fjorårssesongen er det nok lettede Start-supportere som ser at forsvaret endelig ser ut til å sitte, og at treningen i vinter ser ut til å ha vært vellykket.

Vakker Hoff-scoring

Start slet med å skape sjanser, og hadde mange dårlige høye innlegg som var lette å klarere for det danske forsvaret.

Men i det 33. minutt spilte Start seg nydelig opp, og da Tripic driblet av en mann og valgte å slå innlegget langs bakken, gikk alt bedre. Ballen så ut til å kunne nå spiss Salvesen, men han trakk seg tilbake, slik at umarkerte Espen Hoff enkelt kunne sette ballen inn via treverket.

Reservene slet

I 2. omgang byttet Start alle spillerne utenom Jònsson, Acosta, De John og Vikstøl. Dette førte til at den defensive organiseringen ikke var den samme, og Midtjylland dominerte utpå banen.

Det var alikevell Start som først testet motstanderens keeper. Da Start fikk et frispak i god innlegsposisjon prøvde Daniel Vikstøl å lure ballen inn i nærmeste hjørne, men keeper var så vidt med og fikk slått den til corner.

Ellers var det en kamp nesten uten sjanser. Selv om Start skapte lite og Midtjylland dominerte på midtbanen holdt Start-forsvaret stand, og forbedret seg veldig utover omgangen.

God De John

Alexander Ray De John spilte sin første kamp i Start-drakten og gjorde sakene sine bra. I førsteomgang var han best da han fikk være i midtforsvaret, og vant alle duellene han gikk opp i. Han viste også at han er rask da han alltid klarte å holde Midtjyllands raske spiss Marcos Urena bak seg.

I andreomgang ble han satt på høyrebacken, og spilte verken dårlig eller bra. Han fikk et gult kort midt i omgangen da han kom for sent inn i taklingen, men spilte greit resten av kampen. Det virker som at han kan bli et godt tilskudd til Start stallen om de velger å signere han.

 

Starts lag i 1. omgang:

Ingvar Jònsson

Jon Hodnemyr – Bismark Acosta – Alex De John – Rolf Daniel Vikstøl

Espen Hoff – Gummi Kristjansson – Kristoffer Ajer – Zlatko Tripic

Matthias Vilhjalmsson

Lars-Jørgen Salvesen

 

Starts lag i 2. omgang:

Ingvar Jònsson

Alex De John, Bismark Acosta, John Olav Norheim, Rolf Daniel Vikstøl

Ernest Asante, Solomon Owello, Mathias Rasmussen, Robert Sandnes

Fernando Paniagua

Alejandro Castro.

 

 

For å se alle kamphendelsene, sjekk boksen under:

Live Blog FC Midtjylland – IK Start