Fotgjengerfeltene fremdeles et problem for blinde og svaksynte

Blindeforbundet ble lovet at alle fotgjengerfeltene i sentrum skulle bli fikset før jul, men de blinde sier at de foreløpig ikke merker noe forskjell.

Nestleder i blindeforbundet Knut Brox Foto:Arkiv

-Det er bare blitt verre. Dersom en går på Lund eller i Dronningens gate fungerer nesten ingen av boksene. Jeg synes det er for dårlig, nestleder i blindeforbundet Knut Brox.

Da Sørnett laget en sak om at de blinde var misfornøyde med vedlikeholdet på boksene i oktober, lovet Vegvesenet at vedlikeholdet skulle være ferdig til høsten. De blinde og svaksynte klaget på at boksene som skal lyse, vibrere og lage lyd ikke virket, og at det derfor var farlig for dem å ferdes i trafikken. Nå har de kommet med løfter om 50 nye bokser med lyd, lys og større knapper.

-Vi håper at det kommer til å gå i orden. Det er nemlig ti år siden vi startet å klage på at vedlikeholdet ikke var bra nok. En dag fungerer en boks, og den neste fungerer den ikke, det kan være det er for dårlig kvalitet på utstyret, avslutter han.

Ikke enige

Ingeniør i Statens vegvesen, Jan Øyvind Pedersen sier at de har byttet et stort antall bokser i sentrum, og forstår ikke helt når noen mener at det er blitt verre.

-Vi har byttet alle boksene der det var feil på lys, lyd eller vibrasjon. Vi kommer nå til å samarbeide med den svenske leverandøren for å få nye bokser på plass, sier han.

Blindeforbundet og Statens vegvesen skal ha et møte sammen med leverandøren på onsdag, for å se hvilke muligheter det er for forbedring.