Til helgen blir det kaldt

Det blir kaldt på Sørlandet i helgen, men hvor kaldt er meteorologene uenige om.

Minusgradene kommer tilbake til Sørlandet og ser ut til å befeste seg her i tiden fremover. Det kan gi glatte veier, etter nedbøren som nå kommer som regn. Foto: Herman Folvik.

– Onsdag vil det bli av og på med nedbør, som kommer ned som regn. Det er et lavtrykkspreget vær.  Fra torsdag morgen av kan vi vente oss grader rundt 0, sier vakthavende meteorolog, Siri Wiberg Horjen, ved Meteorologisk institutt.

Værvarsleren Storm.no mener det skal bli svært kaldt. De melder på sine nettsider ni minusgrader på det kaldeste allerede i morgen, men minimalt med nedbør. Storm mener at temperaturen skal holde seg så kald. Fredag, lørdag og søndag melder de temperaturer ned mot -15 grader.

Meteorlogisk instiutt, som driver yr.no, er uenig med kollegaene i Storm.

– Så kaldt synes jeg var å ta i. Kuldegradene vil holde seg mellom to og fem minusgrader, og rundt seks minusgrader på nattetid. Det som skjer er at det blir kaldere, og det kommer til å holde seg veldig kjølig med en nordlig vindretning som kan gi kald luft, men det skal ikke blåse mye, sier Aurora Stenmark, langtidsmeteorolog ved Meteorologisk institutt.

Hun kan ikke se at det skal komme særlige snømengder. Så det vil ikke komme mye hvit nedbør, utover snøen som ligger fra forrige uke i Kristiansandsområdet.

– Det ser ikke ut som det kommer noe nedbør. Det blir nok mest opphold og mange fine dager på Sørlandet, men vi må være klar over at det kan komme spede snømengder. Den kjølige temperaturen ser ut til å holde seg lenge, sier Stenmark.

Spesielt mot slutten av helgen og starten av neste ser det ut til å bli solskinnsvær, men kaldt. Med nedbøren som kommer i dag og er ventet å komme i morgen, før det blir minusgrader kan gi is og glatte strøk. Noe det er flere steder allerede.