Busslass fra Kvinesdal for å demonstrere

- Kutt ut å ødelegge, er Stian Sindlands budskap til regjeringen.

Kom helt fra Eramet i Kvinesdal: Espen Jakobsen (29, f.v.),Svein Arne Eftestøl (20), Mawia Zonyn (28), Øyvind Heiland (19), Stian Sindland (33) Foto: Lena Hustvedt

Prosessanlegget Eramet Kvinesdal gikk onsdag ettermiddag på sparebluss. 40 av arbeiderne dro i buss til Kristiansand for å demonstrere mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven.

– Kutt ut å ødelegge det vi har brukt mange år på å bygge opp, er Stian Sindland (33) og hans kollegers budskap til regjeringen.

 

Hundrevis i demonstrasjon

Klokken 14 på onsdag stoppet Norge opp på grunn av generalstreiken arrangert av LO, YS og Unio. På Torvet i Kristiansand var hundrevis møtt frem for å demonstrere. Tonje Alvestad fra LO sitt ungdomsutvalg i Vest-Agder var konferansier for demonstrasjonen.

– Fantastisk at så mange trosser vær og vind, sa hun til et fuktig publikum.

Inger Ann Norheim (t.v) og Åse Jakobsen deler ut ponchoer til demonstrantene. Foto: Lena Hustvedt

 

Populære ponchoer

To av dagens mest populære var Inger Ann Norheim fra Øvre Slettheia barnehage og Åse Jakobsen fra Auglandstjønn barnehage. De var blant de barmhjertige som delte ut regnponchoer fra fagforbundet Delta.

De støtter dermed opp rundt hva ungdomssekretær i LO Vest-Agder, Lars Klottrup Berge, sa til Sørnett tidligere i uken.

– Forslagene vil gjøre det vanskeligere å få fast jobb, altså mer utrygghet og ustabilitet for den enkelte ansatt. De gjør det også vanskeligere å bekjempe ulovligheter mot ansatte, blant annet i forhold til ulovlig innleie, sa Berge.

 

– LO er usolidariske

Ikke alle er like kritiske til regjeringens forslag. Lengre nede på Torget sto cirka 10 mot-demonstranter fra Unge Høyre og Fremskrittspartiets Ungdom (FpU).

– Vi støtter regjeringen. Forslaget vil gi et mer fleksibelt arbeidsliv, sier Theodor Barndon Helland (21), leder i FpU Agder.

Helland ble i går valgt til fjerdekandidat til høstens kommunevalg, og feiret med å demonstrere i striregnet.

Han sto side om side med Amalie Gunnufsen, leder av Vest-Agder Unge Høyre. Hun mener LO har misforstått regjeringens forslag.

– LO er usolidariske i denne saken. Om de får gjennomslag for sine protester vil det bli vanskeligere å komme seg inn i arbeidslivet, sier Gunnufsen.

– Forslaget som er ute til høring vil åpne litt opp for folk som ønske rå få en fot innenfor arbeidslivet, supplerer Theodor Helland.

Theodor Barndon Helland (foran t.v.) og Amalie Gunnufsen (foran t.h.)  demonstrerte til støtte for regjeringen. Foto: Lena Hustvedt