Disse fikk mest i festivalstøtte

- Tildelingene det opereres med er for små, mener Irene Theisen fra Ravnedans.

Palmesusfestivalen 2014. FOTO: Jeanette Brubakken

Kulturstyret vedtok onsdag kveld kulturdirektørens forslag om festivalstøtte uten debatt.Totalt ble hele budsjettet på 940.000 kroner fordelt på 13 festivaler (se faktaboks).

 

Irene Theisen og Ravnedans søker mer enn de regner med å få. FOTO: Privat

– For jevn fordeling

Ravnedans festival for samtidsdans søkte om 100.000 kroner, men fikk tildelt 60.000 kroner. Styremedlem i Ravnedans, Irene Theisen, sier støtten er viktig for dem, selv om den utgjør en liten del av totalbudsjettet. Hun ønsker likevel en tydeligere kultursatsing fra kommunen.

– For vår del søker vi mer enn vi regner med å få, for å gi uttrykk for at tildelingene det opereres med er for små, sier hun.

Theisen forteller at større midler fra kommunen ville gjort det lettere å søke om midler fra nasjonale og internasjonale instanser. Hun savner også en tydeligere prioritering av festivaler fra kommunens side, at det er for jevn fordeling slik situasjonen er nå.

– Dersom alle aktørene som søker fortjener tildeling i like stor grad, noe som sikkert kan være tilfelle, bør man kjempe for en større pott penger på posten, mener hun.

 

Ønsker å doble støtten

Jørgen Skauge, som er fagrådgiver for blant annet festivaler ved kulturdirektørens stab, mener det prioriteres skarpt nok i dagens fordelinger.

– Det er en variasjon fra 20.000 til 175.000 kroner, så det er utvilsomt et stort spenn, sier han til Sørnett.

Skauge tror det ville vært prioritert enda skarpere med en større fordelingspott. Kulturdirektøren har tidligere bedt kommunen om å doble summen som deles ut til festivaler.

 

– Knapt noenting

Svein Inge Olsen er festivalleder for Protestfestivalen, som fikk 175.000 kroner, men mindre enn de søkte om. Han synes det er for lite for en festival som ikke kan belage seg på sponsorer i sammer grad som kommersielle festivaler.

– Men når potten til festivalene er på 900.000 kroner, som knapt er noenting, da kan man vel ikke forvente mer, sier Olsen.