Zlatko Tripic forlater Start

En av IK Starts beste spillere forrige sesong reiser til Tyskland for å prøve lykken.

Zlatko Tripic under forrige sesongs kamp mot Aalesund.                                                Bilde: Ikstart.no

Kristiansandklubben melder på sin hjemmeside at midtbanespilleren Zlatko Tripic (22) er solgt til SpVgg Greuther Fürth som spiller på nivå to i Tyskland.

–  Det er ingen tvil om at vi mister en stor profil. Han var en våre alle beste spillere i fjor, han serverte målgivende og scoret også noen fantastiske mål. Oppsummert var Zlatko noe helt spesielt, og nettopp derfor ble han ettertraktet i utlandet, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal.

Brandsdal vil ikke kommentere overgangssummen, men sier at salget av spilleren bedrer økonomien i en anstrengt periode, og mener at det å utvikle spillere er en god forretningsmodell.

– Vi skal ikke nøye oss med å utvikle tippeligaspillere, vi skaper gjerne stolthet med å utvikle spillere som også kan ta det neste steget med proffspill i utlandet, sier han.

Han sier også at hele klubben skal være stolte av at Start var Tripic’ springbrett til en karriere i utlandet.

En guttedrøm

Tripic under Starts opphold i Danmark forrige uke Bilde: Ikstart.no

-Jeg er veldig stolt av å få muligheten til å oppleve guttedrømmen, ting har gått fortere og bedre enn jeg hadde forventet, sier Zlatko Tripic i et intervju på Ik Starts nettside.

Han sier at det blir trist å forlate klubben, men takker for muligheten Start har gitt han denne sesongen.

-Da jeg fikk tilbudet klarte jeg ikke takke nei til det, så jeg er takknemlig for at Start var så hjelpsomme med å la meg få oppfylle drømmen.

 

Tripic spilte 28 kamper forrige sesong, og scoret seks mål. Hans siste kamp var treningskampen borte mot Midtjylland for en uke siden, hvor han hadde assisterende pasning til Espen Hoff som avgjorde kampen.