Forsinkelser mellom Kristiansand og Oslo

Broen som raste sammen på E18 i Holmestrand, gjør at du bør beregne en drøy halvtime ekstra på strekningen.

Etter at Skjeggestadbroen raste sammen i går tar det ekstra tid å kjøre til Oslo fra Kristiansand. Dette bilde viser veiarbeid på Vågsbygd. Veiarbeid trengs i Vestfold om dagen. Foto: Arkiv.

Det var i går ettermiddag at Skjeggestadbroen på E18 i Holmestrand plutselig begynte å rase sammen, mens trafikken pågikk. Utrolig nok hadde bilistene englevakt og ingen skader skjedde, men det ble et stort trafikkaos.  Derfor vil det naturligvis ta ekstra tid for å komme seg til Oslo fra Kristiansand eller motsatt.

Omkjøringen vil ta opp mot en halvtime med køen som er ventet. Omtrent 10. 000 bilister blir rammet av dette hver dag frem til en løsning står klar.

Anbefalt omkjøring for nordgående trafikk meldes fra Vegtrafikksentralen å være fylkesveg 680 Svinevoll eller Fylkesveg 313 Holmestrand, eventuelt å kjøre gjennom Holmestrand sentrum. For sørgående trafikk anbefales Fylkesveg 35. Det vil ta lang tid å få reparert den broen ødelagte broen.

Den gamle Holmestrandstunnelen brukes kun til anleggstrafikk fordi det tas ut stein i tunnelen, og dermed er den stengt for vanlig traffik, skriver Tønsbergs Blad.

Ordfører i Holmestrand raser mot Statens Vegvesen og vil at tunnelen skal åpnes etter hvert.

– Det første jeg tenkte var «pokker og, det var da maks uflaks igjen». Så tenkte jeg at dette betyr at prognosene til Statens Vegvesen er gjort til skamme en gang for alle, sier Alf Johan Svele (H) til Tønsbergs Blad.

Det vil også bli satt opp ekstra ferger og tog for å prøve og løse opp trafikken.